Kärcher stelt nieuwe luchtreinigers voor: altijd en overal schone lucht

De luchtkwaliteit binnen, in kantoren, in openbare gebouwen en ziekenhuizen, in hotels en restaurants laat vaak te wensen over. Hoofdpijn, een verstopte neus, astma en concentratiestoornissen… heel wat fysieke ongemakken worden veroorzaakt door fijn stof, bacillen en onzuiverheden in de lucht. Met de introductie van de nieuwe luchtreinigers AF 100 en AFG 100 maakt Kärcher definitief een einde aan dat probleem.

De nieuwe luchtreinigers Kärcher AF 100 en AFG 100 zorgen voor een schone en gezonde lucht op onder meer kantoor, in rusthuizen en scholen. Dit zorgt ervoor dat niet alleen mensen met een allergie of met astma beter kunnen ademen, maar iedereen.

Uitschakeling 99,98% vuildeeltjes
De luchtreiniger AF 100 zuivert de lucht van een ruimte van 100 m² in 20 minuten en schakelt tot 99,98 % van de vuildeeltjes uit. In functie van de gebruikte filter  – gebruikers kunnen kiezen tussen vijf specifieke versies met actieve kool en met HEPA-technologie –  zuivert het apparaat de lucht door geurtjes te elimineren, maar ook allergenen, zoals mijten en pollen, fijn stof, bacteriën en vluchtige organische samenstellingen.

Werking
Het volstaat de gewenste filters per twee voor- en achteraan te plaatsen, de stekker in het stopcontact te steken en de AF 100 aan te zetten. Binnenin controleert een lasersensor de luchtvervuilingsgraad en past automatisch het filtratievermogen aan.

De lucht ci rculeert langs de filters, wordt gezuiverd en vervolgens weer in de atmosfeer gebracht. De luchtstroom wordt nauwelijks opgemerkt.

De AF 100 werkt erg stil (nog meer in nachtmodus). Een LED-strook op de behuizing geeft in kleur de luchtkwaliteit aan. Een andere indicator waarschuwt wanneer de filters vervangen moeten worden. De voorfilter is ontwikkeld als een permanente filter die eenvoudig met water gereinigd kan worden.

Techniek
De centrale module van de luchtreiniger AFG 100 is samengesteld uit een plasmagenerator. De luchtstroom wordt langs het binnenin gegenereerde plasma geleid. In tegenstelling tot klassieke filters gebruikt de module de elektrostatische lading van de kleinste deeltjes zoals virussen, bacteriën of allergenen om deze te vangen en af te breken zonder schadelijke resten achter te laten. In verbinding met de voorfilter voor de grote vuildeeltjes en een andere filter met drie niveaus, die geuren opvangt, elimineert de AFG 100 tot 99,98 % van alle ongewenste stoffen in de omgevingslucht.

De AFG 100 heeft vijf vermogensstanden, een energiebesparende automatische modus en een timer. Het apparaat kan zo perfect worden afgestemd op de omgeving en op individuele gebruiksvereisten. Een sensor meet de luchtkwaliteit. In automatische modus wordt het vermogen continu aangepast.

Slank en mooi
Het slanke apparaat, in cilindervorm, is ongeveer 120 cm hoog. Het wordt discreet in het interieur geplaatst, waar het mooi in de omgeving opgaat en in alle stilte functioneert.