28 april 2015

Kärcher SC 1-stoomreiniger wint Red Dot Product Design Award

De SC 1-stoomreiniger van Kärcher heeft  de Red Dot Product Design Award 2015 in de wacht gesleept voor zijn uitstekende design en zijn handige functies. “Het toestel is compact, gebruiksvriendelijk en krachtig,” zegt Michael Mayer, hoofd Design voor de Home & Garden producten bij Kärcher. De compacte stoomreiniger is ideaal voor een snelle en grondige tussentijdse reiniging.

De SC 1 krijgt de prijs voor de beide kleuren van de machine, geel en wit. Deze stoomreiniger is draagbaar en hierdoor ideaal voor de reiniging van kleine oppervlakken zoals kookplaten en douchecabines. Het toestel reinigt bovendien ook moeilijk bereikbare plaatsen grondig.

Christine Blank, designer bij Kärcher, legt uit waarom: “Vuil wordt makkelijk verwijderd door de combinatie van de hoge temperatuur en de krachtige werking van stoom.” Dankzij een compleet aanbod aan toebehoren kan de SC 1 met één klik omgevormd worden tot een stoommop en is hij tevens perfect geschikt voor de reiniging van vloeren. Zoals alle Kärcher-stoomreinigers doodt het toestel 99,9% van alle huishoudelijke bacteriën op harde oppervlakken – zonder chemische producten.

Met deze award wordt de SC 1-stoomreiniger toegevoegd aan de lange lijst van meer dan 140 Kärcher-producten, die reeds een award in de wacht hebben gesleept voor hun uitmuntende design. Op 29 juni 2015 wordt de award overhandigd op het Red Dot Gala in Essen.

Deel dit artikel

Ook interessant: