8 juni 2015

Kärcher nieuwbouw krijgt vorm

De bouw van het nieuwe Kärcher-hoofdkantoor langs de Boomsesteenweg in Wilrijk ligt mooi op schema. Wie vandaag langs de drukke verkeersader rijdt, kan zich al een perfect beeld vormen van hoe het nieuwe kantoorgebouw, annex trainingscenter en Kärcher Center er bij de finale oplevering in november zal uitzien.

In december 2014 gingen de werkzaamheden van start met de symbolische eerste spadesteek. Zes maanden later is de ruwbouw een feit en werd een aanvang gemaakt met de afwerkingsfase. Deze maand juni werd echter ook het startschot gegeven voor de nieuwbouw van het tweede gebouw op het terrein, waar werkplaatsen en magazijn zullen worden ondergebracht.

Verantwoord bouwen
Duurzaam bouwen met respect voor ecologie staat bij de realisatie van het nieuwe gebouw voorop. Kärcher gaat over de hele lijn voor full LED binnen- en buitenverlichting; het energieverbruik zal dus de helft lager zijn in vergelijking met traditionele verlichting. Daarnaast worden in het nieuwe gebouw ook geothermie en zonne-energie in praktijk gebracht. Op vlak van energieprestatie gaat Kärcher voor een EPB-waarde die beter is dan wettelijk voorgeschreven.

Alles op één locatie
De oppervlakte van het totale grondstuk bedraagt 11.000 m². Het kantoorgebouw inclusief trainingscenter en Kärcher Center telt 3 verdiepingen van elk 800 m². Het wordt de basis van alle Kärcher-medewerkers die actief zijn op de Belux-markt. De werkplaatsen en het magazijn worden ondergebracht in een tweede nieuwbouw met een oppervlakte van > 1.300 m². De verhuis naar Wilrijk is gepland in november.

Deel dit artikel

Ook interessant: