4 januari 2016

Kärcher met cleaning centers present tijdens Dakar 2016

Na het grote succes van de Kärcher cleaning centers in de laatste vier Dakar rally’s is de Duitse reinigingsspecialist ook dit jaar present. Voor de vijfde opeenvolgende keer is Kärcher officiële leverancier van de Dakar Rally. Daarnaast sponsort Kärcher de teams van KTM en Mini-X-Raid.

De wereldmarktleider in reinigingsoplossingen garandeert de reinheid van de voertuigen door het aanleggen van cleaning centers, uitgerust met extra krachtige hogedrukreinigers en stof- en waterzuigers uit het professionele assortiment. Deze centers worden opgezet in de bivaks van Salta (Argentinië) en Uyuni (Bolivië). Alle deelnemende teams kunnen op die manier hun voertuigen grondig laten reinigen zodat ze de volgende dag, opnieuw, optimaal aan de start kunnen verschijnen.

80% waterbesparing
De Kärcher-technologie die bij deze editie wordt ingezet, garandeert een waterbesparing van ongeveer 80% in vergelijking met de klassieke carwash met waterslang en spons. Hogedruktechnologie is trouwens een milieuvriendelijk alternatief tegenover het gebruik van detergenten en garandeert een beter reinigingsresultaat in een korter tijdsbestek. Het afvalwater wordt verder ook zorgvuldig opgevangen en gerecycleerd zodat het milieu er wel bij vaart.

2000 voertuigen
Deze dienstverlening werd bij de vorige edities van de Dakar-Rally erg gewaardeerd. In 2015 werden liefst 2000 race- en servicevoertuigen gereinigd in een van de drie Kärcher cleaning centers. Dit droeg bij tot de veiligheid van de coureurs. Deze service toonde de efficiëntie van het Kärcher-materiaal aan, zelfs in de meest extreme omstandigheden.

 

Deel dit artikel

Ook interessant: