7 januari 2016

Kärcher en Dolmans verdiepen innovatieve samenwerking

Door het tekenen van een samenwerkingsovereenkomst bekrachtigen Kärcher Nederland en Dolmans Facilitaire Diensten de reeds bestaande samenwerking tussen beide partijen. Bij beide bedrijven bestond de behoefte om de huidige samenwerking te verdiepen. De overeenkomst behelst daarom niet alleen de levering door Kärcher van reinigingsapparatuur, maar bevat ook afspraken om in de toekomst gezamenlijk innovatieve schoonmaakconcepten/-technieken te ontwikkelen. Ook stelt Kärcher haar opleidingscentrum en eigen professionele trainers ter beschikking om de collega’s van Dolmans te instrueren over het gebruik van de machines en noviteiten.

De verdieping van de samenwerking komt ook voort uit de verschillende raakvlakken, die Dolmans en Kärcher met elkaar gemeen hebben. Beide organisaties zijn van origine familiebedrijven, die zich ontwikkeld hebben tot dienstverleners die binnen en buiten de Nederlandse landsgrenzen opereren; Kärcher door middel van haar eigen internationale vestigingen en Dolmans via het samenwerkingsverband met ECS (European Customer Synergy). Ook op het gebied van missie en kernwaarden zijn er raakvlakken: aandacht en respect zijn centrale begrippen in beide bedrijven, alsmede klantgerichtheid.

Resultaatgerichte aanpak
Met een resultaatgerichte aanpak, waarbij het gewenste eindresultaat van de klanten het uitgangspunt is, worden de meest geschikte machines geselecteerd. In het kader van milieubelasting wordt hierbij vooral gekeken naar de levensduur van de machine, alsmede naar het verbruik van water en eventueel chemie, alsook het gebruiksgemak voor de uitvoerende collega’s van Dolmans.

Vakbeurs Facilitair
Op donderdag 14 januari wordt om 16.00 uur de geformaliseerde samenwerking beklonken op de stand van Dolmans tijdens de vakbeurs Facilitair in de Brabanthallen in Den Bosch (stand 3I.026 – Hal 3). Als bezoeker van de beurs bent u van harte welkom.

Op de foto van links naar rechts (zittend): Jos van dijk (operationeel directeur van Dolmans Facilitaire Diensten), Frank Bauer (salesmanager Target Group Sales van Kärcher) en (staand­): Ronald Boesjes (commercieel directeur van Dolmans Facilitaire Diensten & Dolmans Facility Management) en Jean Paul Christy (managing director van Kärcher).

Meer informatie: www.kaercher.com.nl en www.dolmans.com

 

Deel dit artikel

Ook interessant: