20 november 2015

Kärcher Cleaning Area op Red Bull Knock Out: 350 motoren reinigen per uur

De legendarische beachcross op het strand van Scheveningen is terug van weggeweest. Op zaterdag 28 en zondag 29 november komen maar liefst 1500 motorcrossers aan de start van de Red Bull Knock Out. De race, meteen ook het Open Nederlands Kampioenschap Beachcross, is loodzwaar. Wie blijft overeind? Wie is het snelst? Kärcher draait helemaal door!

Opstuivend zand, het zoute water van de Scheveningse branding… de perfecte mix om racers en hun motoren te bedekken met een hardnekkige laag zand. Door het bijtende zout van het zeewater kan bovendien corrosie op de motoren ontstaan. Kärcher wrijft zich nu al in de handen, laat maar komen!

30 wasboxen
Met 30 wasboxen is men in de Kärcher Cleaning Area op het raceterrein helemaal klaar voor deze enorme uitdaging. Niet rechttoe, rechtaan, maar… met behulp van een uniek draaiplateau. Motor op de draaischijf zetten, schoonspuiten met hogedruk, een zwiep en hup… dezelfde behandeling aan de andere kant, en dat binnen 5 minuten. 350 motoren per uur. Een hels tempo, maar met alle aanwezige voorzieningen moet dit lukken. De motoren zijn snel weer helemaal schoon en klaar voor de volgende manche. En de deelnemers die zijn afgevallen, kunnen hun motor weer helemaal schoon mee naar huis nemen.

Kärcher houdt het schoon
Ongeveer 50.000 liter water komt na het schoonspuiten van de motoren vrij. Om die massa water op de juiste manier te recyclen, heeft Kärcher een gespecialiseerde partner ingeschakeld. Ondeo Industrial Solutions is toonaangevend aanbieder van industriële apparatuur en installaties voor waterbehandeling. Van ruw water- tot afvalwaterbehandeling en slib management, Ondeo IS komt steeds met duurzame oplossingen voor waterproblematiek.

Het afvalwater in de Kärcher Cleaning Area wordt verzameld in grote opvangbakken van 6x30m en 3x30m. Tijdens het event wordt het dan met speciale pompen overgepompt naar een grote opslagtank. Na afloop worden het vervuilde water en het slib op de juiste manier afgevoerd en verwerkt in een industriële afvalwaterzuiveringsinstallatie. Zo blijven niet alleen de racemotoren schoon, maar ook nog eens het milieu.

Meer weten?
www.karcher.nl/nl/rbko
www.redbullknockout.nl
www.suez-afvalwaterverwerking.nl

Deel dit artikel

Ook interessant: