20 mei 2015

Kärcher B 95 RS schrobzuiger: schoon in een oogwenk

De vernieuwde B 95 RS step-on schrob-/zuigmachine van Kärcher combineert een aantal bewezen functies uit het Kärcher-assortiment: de energiebesparende eco!efficiency modus, het DOSE-systeem voor dosering van reinigingsmiddelen, het KIK-sleutelsysteem met kleurencodering en Auto-Fill, het systeem voor het vullen van het reservoir. Zo is het model uitgerust met tal van handige functies.   

De eenvoudig manoeuvreerbare step-on machine biedt de rechtstaande gebruiker een duidelijk zicht op de werkzone, wat toelaat zo economisch mogelijk schoon te maken. De schrob-/zuigmachine is geschikt voor gebruik in zowel winkels, ziekenhuizen en zorginstellingen, als voor schoonmaakbedrijven.

Met de eco!efficiency-stand reinigt de B 95 RS bijzonder energie-efficiënt en milieuvriendelijk. De machine is geschikt voor de dagelijkse reiniging van de meeste vloeren. Bovendien werkt het toestel met een laag motorvermogen, minder reinigingsmiddelen en een lager borsteltoerental. Hij werkt dus langer, stiller en energie-efficiënter.

Dankzij het DOSE-doseringssysteem kunnen de flessen reinigingsmiddel op de machine vervoerd worden. Hierdoor kan de gebruiker snel en flexibel reageren in functie van de mate waarin de vloer vervuild is, zelfs tijdens het gebruik. Via het machinedisplay kan men de concentratie van het reinigingsmiddel instellen (tussen 0,5% en 3%). De dosering verloopt vervolgens automatisch.

Het KIK-systeem (Kärcher Intelligent Key) met sleutels met kleurencodering (bv. geel voor gebruikers, grijs voor supervisors) is ook verkrijgbaar bij deze nieuwe schrob-/zuigmachine. Dankzij het systeem zijn gebruiksparameters vooraf ingesteld en worden bedieningsfouten uitgesloten.

Met het Auto-Fill-systeem spaart de gebruiker veel tijd uit, aangezien men dankzij Auto Fill niet moet controleren hoeveel schoon water nog in het reservoir zit en dus kan doorgaan met andere taken. Het reservoir is via een slang met de kraan verbonden. Het vullen stopt automatisch zodra het reservoir vol is.

De batterijen kunnen worden opgeladen aan elk stopcontact dankzij de geïntegreerde oplader. De ‘Homebase’-kit biedt ophangmogelijkheid voor bezems, doeken en persoonlijke spullen. De schrob-/zuigmachine kan individueel uitgerust worden met bijvoorbeeld verschillende zuigbalken, borstelkoppen of batterijtypes.

Meer informatie: www.karcher.be

 

Deel dit artikel

Ook interessant: