11 januari 2016

Jan, Cheyenne, Jeroen en Judith: Dolmans sterren op vakbeurs Facilitair

Wie de stand van Dolmans op de vakbeurs Facilitair op stapt, ontmoet vier trotse medewerkers, die ieder een verschillend onderdeel van de Dolmans Groep vertegenwoordigen. Jan, Jeroen, Judith en Cheyenne schitteren op levensgrote foto’s aan de wanden van de Dolmans-stand. Voor deze productie kroop het kwartet een middag in de rol van fotomodel. Schoonmaakjournaal keek mee en maakte kennis met deze vaksterren.

Dolmans Cheyenne_2554 Dolmans Jeroen_5999 Dolmans Judith_2567

 

 

 

 

 

 

Sportieve inzet
Ontmoet je Jan ter Haar, dan weet je binnen één minuut dat hij fanatiek voetballer is. “Al bijna vijftig jaar voetbal ik bij VSC Utrecht. Nu ben ik trainer en coach van B7.” De FC Utrecht-fan blijkt ook zeer trouw aan Dolmans Facilitaire Diensten: “Achttien jaar geleden was ik betrokken bij het opzetten van de tak van specialistische reiniging van Dolmans. Nu ben ik als operationeel manager met veel zaken bezig: van vloeronderhoud en plafondreiniging tot offertes maken en het begeleiden van uitvoerenden.” Dat hij overal komt – van scholen tot graansilo’s –trekt Jan het meeste aan in zijn werk. Hoe Jan bijdraagt aan 100% tevreden klanten, het ultieme streven van de Dolmans Groep? “In mijn discipline zo goed mogelijk resultaat behalen door klanten nog beter te helpen.”

Warm welkom
“Goedemorgen met … Wie de dienstverlener in bedrijfsinformatie belt, heeft grote kans Cheyenne Comvalius aan de lijn te krijgen. In de gecombineerde functie van telefoniste/receptioniste vormt zij het gezicht en de stem van deze opdrachtgevende partner van Dolmans Facility Management, die gevestigd is in de regio Amsterdam. Cheyenne is in dienst van Dolmans Facility Management en combineert sinds 1,5 jaar het werken met het moederschap. “Online vond ik de vacature. Die trok me aan, dus heb ik gesolliciteerd.” Cheyenne is zichtbaar blij met haar functie: “Er werken met veel mensen op dit kantoor. Het is fijn om de linker- en rechterhand van het bedrijf te zijn en met zoveel mensen te maken te hebben.” Dat Cheyenne een afwisselende baan heeft, vertelt ze ook: “Je krijgt allerlei verschillende mensen aan de lijn en aan de receptie met verschillende soorten vragen en verzoeken. Bijvoorbeeld collega’s die we helpen om een storing in het pand op te lossen. Dit maakt het werk leuk. Dat ik tot 14.15 uur werk en m’n zoontje op tijd van school kan halen, vind ik echt perfect. Het is fijn om te werken bij zo’n opdrachtgever.”

Fantastisch vak
Jeroen van Weegberg, teamleider bij Dolmans Calamiteiten Diensten, is buiten werktijd regelmatig in de keuken te vinden. Gelukkig heeft hij zelf nog nooit ‘vlam in de pan’ gehad… Werken bij Dolmans Calamiteiten Diensten staat voor Jeroen gelijk aan ‘afwisseling’. “Je werkt nooit lang op één plaats. Maar het betekent ook werken in ploegen die 24/7 klaar staan. We kunnen op elk moment worden gebeld, bijvoorbeeld na een keukenbrand. Onze taak is om een schadestop te creëren, bijvoorbeeld door elektronica veilig te stellen.” Dat de klant koning is, bevestigt ook Jeroen: “De klant stelt de deadline. Als we 24 uur door moeten, gaan we door.” Werken bij Dolmans Calamiteiten kan ook intens zijn, zo blijkt uit het gesprek met Jeroen. “Een brand meemaken, kan traumatisch zijn. We moeten er daarom voor zorgen dat een woning of pand in zo’n kort mogelijke tijd weer woon- of gebruiksklaar is. Mensen zijn blij dat ze geholpen worden, wij zijn blij om hen te kunnen helpen. We hebben een fantastisch vak!”

Gegarandeerd schoon
’s Morgens reist ze naar een gespecialiseerde jeugdzorgorganisatie in Apeldoorn en eind van de middag naar een scholengemeenschap van PCBO. Toch ervaart Judith de Wilde dat elke dag anders is. De 45-jarige vakster combineert haar schoonmaakbaan voor Dolmans Facilitaire Diensten met een middenkaderbaan op de scholengemeenschap. “Daar geef ik leiding aan het schoonmaakteam.” Sinds 2009 is Judith in dienst van Dolmans en haar inzet voor het doel van Dolmans om 100% tevreden klanten te hebben: “Daar draag ik aan bij doordat als ik ergens kom, het gegarandeerd schoon is als ik weg ga”. Judith is dol op het werken met en voor mensen. “Iets voor hen kunnen doen, is toch prachtig?” Niet verwonderlijk dat zij in haar privétijd ook met een team aan de slag is. “Ik train voor een boothcamp. Best spannend, want dit voorjaar wordt m’n eerste wedstrijd.” Of Judith Sportvrouw van het Jaar wordt? Dat weten we nog niet. Wel dat ze een van de vaksterren op het doek is. En dat is uniek als je uit 2000 medewerkers wordt gekozen.

Henk Snaterse maakte de filmimpressie van de fotoshoot van Jan, Cheyenne, Jeroen en Judith. Op ons YouTube-kanaal kunt u hen nu al bewonderen.

 

Deel dit artikel

Ook interessant: