26 november 2015

Jaap Breman en 11Stedenhal: sportieve samenwerking met gezamenlijk doel

“Een jarenlange relatie met de ijshal in Leeuwarden wordt voortgezet in de nieuwe 11Stedenhal,” vertelt Jan Douwe Gerbranda van Schoonmaakgroothandel Jaap Breman met gepaste trots. Op 11 november werd de gloednieuwe ijshal geopend en heeft tot doel nóg meer mensen op de schaats te krijgen. De schoonmaakgroothandel uit Franeker en de nieuwe 11Stedenhal trekken hiervoor met elkaar op: “Via ondersteuning en sponsoring willen we ook nog eens onze betrokkenheid bij de 11Stedenhal onderstrepen.”

De 11Stedenhal geeft de schaatsliefhebber uit de regio de kans te genieten van een prachtige nieuwe 400-meterbaan. Tevens zijn er voor alle andere ijssporten nog twee prachtige ijsvloeren. Denk hierbij aan ijshockey, kunstschaatsen, priksleeën, keurling, shorttrack en alle andere disciplines. Johan van de Kooi, directeur van de 11Stedenhal, tijdens de opening op 11 november: “Ik ben zeer content met deze nieuwe hal. We zullen er alles aan doen om voor onze gasten dezelfde sfeer te creëren als in de oude ijshal.” De eerst reacties van recreanten én profs, de toppers van het Nederlandse schaatsen, zijn zeer lovend.

De schaatsprovincie11Stedenhal Birgit Witte
Met Thialf in Heerenveen en de 11Stedenhal in Leeuwarden heeft Friesland twee prachtige, hypermoderne schaatshallen. Het doel? Fryslân is niet alleen in toptalent, maar ook in aantallen ijssporters de schaatsprovincie van Nederland. Jan Douwe Gerbranda van Schoonmaakgroothandel Jaap Breman: “We hebben een goed gevoel bij de gedachte van 11Stedenhal om de schaatssport in de breedste zin vanuit Leeuwarden te ondersteunen.”

Op de foto Birgit Witte. Schoonmaakgroothandel Jaap Breman is sponsor van het  dames marathonschaatsteam, dat in de 11Stedenhal traint

Stijlvolle inrichting
In de 11Stedenhal van Leeuwarden is alles nieuw, zoals de toiletruimtes, douches, algemene ruimtes en vloeren. Schoonmaakgroothandel Jaap Breman adviseerde en leverde alle dispensers van Satino Black. Gerbranda motiveert: “Satino Black-dispensers zijn stijlvol en hebben een duurzaam design. Voor de voorzieningen in het toilet hebben we ook gekeken naar het gedrag van de toiletbezoeker en natuurlijk naar de intensiteit van het gebruik van de dispensers. Daarnaast moesten er de nodige machines, middelen en andere materialen komen waarvoor wij 11Stedenhal ook adviseren.”

Friese samenwerking
Al 25 jaar is Schoonmaakgroothandel Jaap Breman met haar hoofdkantoor in Franeker gevestigd. Inmiddels heeft de groothandel ook vestigingen in Hoogeveen en Venlo. Maar het is en blijft een echt Fries bedrijf in hart en nieren. De samenwerking met de gloednieuwe 11Stedenhal lijkt dan ook een logische keuze. Het blijkt echter een weloverwogen keuze te zijn. Directeur Van de Kooi legt uit: “We hebben voor Schoonmaakgroothandel Jaap Breman gekozen, omdat men meedenkt in het opstarten van zo’n complex, maar ook gedurende de samenwerking. Men denkt in oplossingen en ziet geen problemen. Daarnaast kunnen we vertrouwen op de kwaliteit van de middelen en materialen, die wij gebruiken en geleverd krijgen. Natuurlijk heeft onze jarenlange goede relatie ook bijgedragen aan onze keuze.”

Die jarenlange relatie is in augustus 2015, tijdens de bouw van de 11Stedenhal, bekrachtigd in een samenwerking voor de lange termijn. Gebranda: “Daar zijn we natuurlijk heel verheugd over.”

Over de 11stedenhal
In 2012 namen de Provinciale Staten van Fryslân een besluit, dat verstrekkende gevolgen zou hebben voor de schaatssport in deze provincie. Onder de noemer IIs foar Fryslân stelde de provinciale overheid zowel voor de vernieuwbouw van Nieuw Thialf in Heerenveen als voor de nieuwbouw van de 11Sstedenhal in Leeuwarden miljoenen beschikbaar. Doel was en is meer Friezen aan het bewegen, aan het schaatsen te krijgen. Tot dat moment stond Fryslân op een vierde plaats als het om het aantal inwoners per provincie gaat, dat met enige of grote regelmaat op kunstijsbanen de schaatsen onderbindt. In die opzet vullen de Elfstedenhal en Thialf elkaar naadloos aan. Thialf met zijn illustere schaatshistorie moet weer het schaatsmekka van de wereld worden als het om topschaatsen gaat. De 11Stedenhal is bedoeld om meer mensen – jong en oud- het ijs op te krijgen. Daarbij is de Leeuwarder expertise op het terrein van schoolschaatsen van eminent belang.

 

 

 

 

Deel dit artikel

Ook interessant: