ISS Cure & Care nu ook aan de slag bij Lijn5

ISS - De OpbouwISS Cure & Care is gestart met de schoonmaakdienstverlening op bij Lijn5, een werkmaatschappij van Stichting De Opbouw. Op 1 juli maakt ISS de doorstart met haar bestaande schoonmaakwerkzaamheden bij de Prinsenstichting, een andere werkmaatschappij in het kavel van Stichting De Opbouw. Stichting De Opbouw richt zich op het verlenen van zorg aan ouderen, verstandelijk gehandicapten en jeugd. ISS Cure & Care is als gespecialiseerd onderdeel van ISS Facility Services actief in de zorg: ziekenhuizen, verpleeg- en verzorgingstehuizen, GGZ-instellingen, particuliere klinieken en de gehandicaptenzorg.

Emma Beaujon (directeur van Lyvore) en Wilco Nieboer (directeur van ISS Cure & Care) tekenden het nieuwe contract voor drie jaar dienstverlening in Amersfoort. Wilco Nieboer: “ISS Cure & Care is trots op het behoud van haar contract bij de Prinsenstichting (Gehandicaptenzorg) en blij met de uitbreiding bij Lijn5 (Jeugdzorg)“.

Geen sinecure
De opstart bij Lijn5 verliep goed”, aldus Projectmanager Annie Stam van ISS Cure & Care. Volgens Annie is het opstarten van vijftien zeer verspreid liggende locaties in de jeugdzorg geen sinecure. “Ik was daarom blij verrast met zoveel hulp van Cure & Care-collega’s bij de opstart.

Omdat ISS maar vier van de huidige medewerkers bij Lijn5 konden meenemen, heeft Annie de afgelopen maanden bestaande en nieuwe medewerkers moeten werven voor het werk bij Lijn5. Hierbij is het belangrijkste de houding en het gedrag van de medewerkers; ze leveren immers een kleine, maar belangrijke bijdrage aan goede zorg voor onze jeugd. “Op deze houding en gedrag heb ik de nieuwe medewerkers geselecteerd”, aldus Annie. “Dat is niet alleen een kwestie van diploma’s en werkervaring doornemen, maar zoeken naar de juiste competenties die je van jezelf hebt, of niet. Daar heb ik gelukkig een goed oog voor ontwikkeld.”

De doorslag
Volgens José Zuidhof, regiocoördinator facilitaire zaken van Lijn 5, en Tilly van der Meer, hoofd interne dienst van de Prinsenstichting, hebben met name deze kwaliteiten van Annie, maar ook van haar leidinggevende Ronald Hoek, mede de doorslag gegeven bij de keuze voor ISS. “Annie en Ronald weten dat meewerken aan een schone en plezierige woon- en werkomgeving voor de cliënten van het grootste belang is en weten dit over te brengen op hun medewerkers.

José en Tilly zijn verantwoordelijk voor de aanbesteding en het contractbeheer van de schoonmaak in deze kavel van Stichting De Opbouw. Wilco Nieboer: “Ik ben er trots op dat ISS Cure & Care in staat is om leidinggevenden met deze houding te behouden voor ISS Cure & Care en deze groep steeds weer uit te bouwen met mensen met hart voor de zorg. Dit is de enige manier om succes te hebben in deze branche.”

Op de foto v.l.n.r. : Peter ten Hoedt, operationeel directeur van ISS Cure & Care, José Zuidhof, regiocoördinator facilitaire zaken bij Lijn5, Tilly van der Meer, hoofd interne dienst van de Prinsenstichting, Wilco Nieboer, directeur van ISS Cure & Care, Ronald Hoek, accountmanager van ISS Cure & Care, Annie Stam-Verlaan, projectmanager van ISS Cure & Care, Emma Beaujon, directeur Lyvore van Stichting De Opbouw en Gert-Jan Cornelissen, business unit manager van ISS Cure & Care