4 februari 2016

Inschrijving voor Golden Service Innovatie Award geopend

Wie wint de innovatieprijs van de Golden Service Awards 2016 en neemt het stokje over van CSU? Ook dit jaar is de jury weer op zoek naar de mooiste voorbeelden van innovatie in de schoonmaaksector. Inschrijven is vanaf nu tot vrijdag 1 april mogelijk via www.goldenserviceawards.be en www.goldenserviceawards.nl. Op donderdag 12 mei vindt de bekendmaking van de winnaar plaats.

Er wordt heel veel aan innovatie gedaan in de branche, maar lang niet alle initiatieven en ideeën krijgen bekendheid. Dat moet anders. Daarom is de innovatieprijs in het leven geroepen. Komende maanden gaat de jury op zoek naar de lichtende voorbeelden van innovatie in de schoonmaak. Uit samenwerkingen tussen opdrachtgever en schoonmaakbedrijf of leverancier en schoonmaakbedrijf ontstaan de mooiste vernieuwingen. Die professionaliseren de sector verder. De innovatieprijs is bedoeld om partijen uit te dagen om innovatieve ideeën te ontwikkelen.

Eisen en criteria
Maar aan welke eisen moeten innovaties voldoen om hoge ogen te gooien in de verkiezing? De deskundige jury heeft een lijst met criteria samengesteld om de inzendingen te beoordelen. De samenwerking tussen verschillende partners uit de schoonmaakketen speelt een belangrijke rol, bijvoorbeeld die tussen een schoonmaakbedrijf en een opdrachtgever of tussen een leverancier en een schoonmaakbedrijf. Ook de originaliteit is een belangrijke factor, net als de prijs, de impact die de innovatie heeft en de praktische haalbaarheid. Verder speelt duurzaamheid een prominente rol. Eventuele bekroningen en certificeringen vergroten de kans op succes bovendien. Tijdens de finale presenteren de vijf genomineerden hun innovatie en krijgen ze een vragenvuur van de jury voor de kiezen. Aan het eind van de rit, op donderdag 12 mei, tijdens de ISSA/Interclean, wordt bekend wie de prestigieuze innovatieprijs 2016 in de wacht sleept.

Over de Golden Service Awards
De Golden Service Awards bekronen opmerkelijke prestaties in de schoonmaaksector. Naast de innovatieprijs staan later dit jaar ook de MVO Award en de verkiezing Schoonmaker van het Jaar 2016 op het programma. De bedoeling is een bijdrage te leveren aan de kwaliteit en beleving in deze sector en schoonmaak een grotere uitstraling te geven. Het is een stimulans in het kwaliteitsbewustzijn van leveranciers en opdrachtgevers.

 

Deel dit artikel

Ook interessant: