Inschrijving Schoonmaker van het Jaar Nederland en België geopend

De organisatie van de Golden Service Awards heeft de inschrijving voor de verkiezing van Schoonmaker van het Jaar 2018 geopend. Tot en met dinsdag september kunt u uw schoonmaaktopper via www.goldenserviceawards.be of www.goldenserviceawards.nl aanmelden. 

De verkiezing staat open voor alle schoonmaakbedrijven (van klein tot groot) en eigen schoonmaakdiensten van organisaties en instellingen in België en Nederland. In 2017 kwamen er honderden inschrijvingen binnen. Tijdens de feestelijke uitreiking zijn Janice Goossens uit Oudewater (werkzaam bij Beercoo) en Marinio Babel uit Malle (Algemeen Ziekenhuis Sint-Jozef) bekroond.

Inzet en betrokkenheid
Na het indienen, beoordeelt de onafhankelijke jury alle inzendingen. Zij kijken naar inzet, betrokkenheid, motivatie, opleiding(en), ervaring, kennis(overdracht), vaardigheden, actief op de werkvloer, relatie en communicatie met opdrachtgever, leidinggevende en eigen team, plannen en organiseren, het ‘kunnen lezen’ van het werkprogramma en gastvrijheid van de inzendingen. Hieruit kiezen zij twintig kandidaten. Tien voor België en tien voor Nederland.

Bezocht door jury
Deze twintig worden door de deskundige jury worden bezocht. Dit leidt tot een selectie van vijf finalisten per land, die doorgaan naar de finale. In de finale wordt duidelijk wie zich de Schoonmaker van het Jaar 2018 mag noemen. Eén voor België en één voor Nederland.

Data
Sluiting inschrijving: 11 september 2018
Bekendmaken 2 x 10 halve finalisten per land: september 2018
Jurybezoek aan halve finalisten: oktober 2018
Schoonmakers van het Jaar: 13 december 2018

Aandacht voor mvo en innovatie
Nieuw dit jaar is dat er op de website www.goldenserviceawards.be en www.goldenserviceawards.nl aandacht is voor bijzondere initiatieven op het gebied van mvo en innovatie bij schoonmaakorganisaties. Ook is er middels een inhoudelijk programma aandacht voor deze twee onderwerpen voorafgaand aan de uitreiking van Schoonmaker van het Jaar.

Over de Golden Service Awards
De Golden Service Awards bekronen opmerkelijke prestaties in de schoonmaak. De bedoeling is een bijdrage te leveren aan het imago, de professionaliteit, kwaliteit én beleving om zo schoonmaak een grotere uitstraling te geven. Kortom: het is dé stimulans in het kwaliteitsbewustzijn van toeleveranciers, schoonmaakbedrijven en opdrachtgevers.

Vakmedianet (uitgever van Service Management, het grootste platform in professionele schoonmaak) organiseert de verkiezing onder auspiciën van de onafhankelijke Stichting Golden Service Awards. Kimberly-Clark Professional is als initiatiefnemer en grondlegger onlosmakelijk aan de Golden Service Awards verbonden. De verkiezing wordt ook mede mogelijk gemaakt door Asito, CSU, EW Facility Services, Gom Schoonhouden, Hago, Metsä Tissue, OSB, SIEV en Wecoline.