Initial wint met wassen zonder water MVO Award: “Een kroon op ons werk”

Schoonmaakjournaal - Golden Service Awards - winnaar InitialOp 22 juni is de jaarlijkse Golden Service MVO-award uitgereikt aan het bedrijf dat de beste balans weet te vinden tussen winst, milieu en medewerkers. En de winnaar van de award is… Initial! “We zijn ontzettend trots dat we deze award in de wacht hebben gesleept.”

Onder leiding van dagvoorzitter Chiara van Bergen- Monasso presenteerden de vijf genomineerde MVO-cases zich. Initial lichtte toe welke stappen wij dagelijks zetten op het gebied van MVO. Waterbesparing staat daarin centraal.

Schoon drinkwater voor 2500 mensen
In 2016 wisten we maar liefst een besparing van 20.300.000 liter water te realiseren. Dat lukte onder andere door proceswater effectiever te hergebruiken en geavanceerde filtertechnieken in te zetten. Dankzij ons partnership met MadeBlue zijn 2500 mensen in ontwikkelingslanden een jaar lang voorzien van schoon drinkwater.”

Beter presteren op alle vlakken
De jury verkoos Initial tot winnaar van de MVO-award vanwege haar inzet voor waterbesparing en de samenwerking met MadeBlue. Camiel Wouters van Initial reageert op de overwinning: “We zetten ons jaar in, jaar uit in voor mens en milieu omdat we geloven dat we hierdoor beter presteren op alle vlakken. Een voorbeeld hiervan is waterbesparing. Niet alleen dragen we bij aan het verlagen van waterverspilling, dankzij onze samenwerking met MadeBlue zorgen we er ook voor dat mensen in ontwikkelingslanden beschikken over meer schoon drinkwater. Dat we hiermee de MVO-award in de wacht slepen is een kroon op ons werk.”

Gerelateerde artikelen: Hago Rail Services en Initial winnaars Innovatie en MVO Golden Service Awards

×