10 februari 2016

Initial Nederland behaalt een na hoogste MVO certificering

Initial Nederland, marktleider in sanitaire dienstverlening en bedrijfskleding, is gecertificeerd op niveau 4 van de MVO Prestatieladder. Dit is het op een na hoogste niveau van deze certificatienorm voor maatschappelijk verantwoord ondernemen.

Met de MVO Prestatieladder laten organisaties zien dat ze op een toetsbare manier duurzaam ondernemen. De ladder kent in totaal vijf niveaus. Voor elk niveau is een certificaat te behalen bij een van de officiële certificeringsinstanties. De niveaus 1 en 2 zijn instapniveaus met als doel het voorbereiden op het behalen van het MVO-certificaat niveau 3. Initial heeft deze stappen overgeslagen en is als eerste en enige organisatie direct gecertificeerd op niveau 4. Bij dit niveau staat stakeholdermanagement centraal, naast de maatregelen die een organisatie al heeft genomen om duurzaamheid te borgen.

Initial is al langer actief op het gebied van duurzaam ondernemen. Zo presenteert het bedrijf jaarlijks een duurzaamheidsrapport met daarin de eigen prestaties op dit gebied in de Benelux. Daarnaast trad Initial afgelopen zomer toe tot het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland, waardoor het bedrijf zich als eerste dienstverlener in sanitair en bedrijfskleding voegde bij het rijtje van grote Nederlandse bedrijven als Philips, Nuon, NS, Alliander en Manpower.

Een van de meest recente initiatieven op het gebied van duurzaamheid is de samenwerking met i-did_slow_fashion_movement. Door Initial geproduceerde bedrijfskleding die voor klanten niet meer bruikbaar is, wordt hergebruikt. I-did zet deze afgedankte bedrijfskleding om in hoogwaardige, nieuwe vilten designproducten.

“Duurzaam ondernemen vormt een belangrijk aspect van onze werkwijze. Dat doet Initial zowel op corporate en internationaal niveau, alsook met initiatieven op lokaal niveau. De certificering op niveau 4 van de MVO Prestatieladder is een objectief bewijs van onze geslaagde lokale aanpak op het gebied van duurzaam ondernemen”, aldus Alain van Lidth de Jeude, algemeen directeur van Initial Benelux.

Ook het beursgenoteerde moederbedrijf Rentokil Initial maakt zich hard voor het milieu en verantwoord-ondernemerschap. Zo participeerde Rentokil Initial in het International Carbon Disclosure Project (CDP) en won het de RobecoSAM Sustainability Award Bronze Class 2014. Het bedrijf – genoteerd in de Dow Jones Sustainability Index (DJSI) – is opgenomen in het RobecoSAM Sustainability Yearbook 2015. En onlangs is Rentokil Initial opgenomen in de FTSE4Good index.

“Respect voor mens, maatschappij en milieu staan centraal in ons bedrijf”, zegt Camiel Wouters, director Safety, Health & Environment bij Initial. “We zijn dan ook erg trots dat we direct zijn gecertificeerd op niveau 4 van de MVO Prestatieladder. Dit is een belangrijke stimulans om door te gaan op deze route.”

Over Initial
Initial is wereldwijd marktleider in sanitaire dienstverlening en bedrijfskleding, en is actief in meer dan 45 landen wereldwijd, waaronder de belangrijkste economieën van Europa, Noord-Amerika, Azië en Afrika. Initial biedt innovatieve en milieuvriendelijke diensten en oplossingen voor grote en kleine organisaties in diverse sectoren, zoals kantoren, overheid, scholen, voedselproductie, horeca, medische en paramedische sector, industrie, detailhandel, logistiek en transport.

Meer informatie: www.initial.nl

Op de foto: Willem van der Ben, manager certificeringen Bureau Veritas, Alain van Lidth de Jeude, algemenen drecteur van Initial Benelux en Camiel Wouters, director SHE Initial Benelux

Deel dit artikel

Ook interessant: