11 december 2015

ICS aan de slag met gezonde levensstijl

Bij ICS maken we schoon en zorgen dat we het samen met de reiziger, studenten, medewerkers en gasten van kantoren schoon houden. Gedrag is hierbij de belangrijkste pijler. Ook binnen de organisatie staat deze gedragsveranderende aanpak centraal. Onder meer op het gebied van levensstijl. Om een gezonde levensstijl te bevorderen, start ICS in januari 2016 – in samenwerking met Lijn16 – een afslank-coachingstraject.

ICS ziet het als haar belang om medewerkers gezond en vitaal te houden. Een goede conditie is belangrijk. Dan kun je makkelijker je werk doen. Ook heb je er meer plezier in. Een goede conditie is niet ingewikkeld. Beetje op je eten letten, op tijd bewegen, zuinig aan met alcohol en roken. En toch lukt het niet iedereen om elke dag 100% fit uit bed te stappen.

Gezond en vitaal
“Iedereen profiteert van een gezonde levensstijl. Om dit te stimuleren, hebben we als directie besloten om onze medewerkers te ondersteunen. We starten met een geselecteerde groep medewerkers op het hoofdkantoor in Eindhoven. Na deze pilot kijken we of we dit verder kunnen uitrollen binnen de organisatie”, aldus Bart van der Sluijs, algemeen directeur van ICS.

Teambuilding
De medewerkers worden ondersteund en begeleid door Esther Schenkelaars, voedingsdeskundige van Lijn16. Zij geeft tips en adviezen over afvallen en/of aanleren van gezond eetgedrag. “De juiste energie door voeding levert een substantiële bijdrage aan de motivatie en duurzame inzetbaarheid. Ons traject bestaat uit vaste contactmomenten met alle deelnemers en persoonlijke voedingsadviezen. Door de groepsbijeenkomsten stimuleren we elkaar, geven we elkaar tips en wisselen we recepten uit. Naast een gezonde levensstijl creëren we ook teambuilding. Een win-winsituatie.”

Over ICS Groep
ICS Nederland is een landelijk opererend schoonmaakbedrijf, dat door een goede bedrijfsvoering een plaats heeft weten te veroveren in de top 10 van de grootste schoonmaakorganisaties in Nederland. Vanuit vier regionaal aangestuurde vestigingen en met ruim 2000 medewerkers, bediend ICS zowel grote als kleine opdrachtgevers.

Deel dit artikel

Ook interessant: