25 juni 2015

Hubrecht Instituut en Hago tekenen voor schoonmaakkwaliteit

Op 24 juni tekenden schoonmaakbedrijf Hago en het Hubrecht Instituut voor een samenwerking van vier jaar, met drie optiejaren. Vanaf 1 september verzorgt Hago de reguliere schoonmaak van onder meer de kantoren, kleedkamers, vergaderzalen, centrale entree en sanitair bij het onderzoeksinstituut. Een maand eerder start Hago al met de bouwschoonmaak van de 8000 m² nieuwbouw die op 1 augustus wordt opgeleverd. Hubrecht deelt haar pand met onder meer UMC Utrecht en het Centraalbureau voor Schimmelcultures. De contractondertekening vond plaats op het Hubrecht Instituut in Utrecht. 

Onderzoek van het Hubrecht Instituut voor Ontwikkelingsbiologie en Stamcelonderzoek geeft inzicht in onder meer (menselijke) ziekten. Het instituut behoort tot de wereldtop van onderzoeksinstituten. Hubrecht hecht dan ook grote waarde aan de kwaliteit van dienstverlening van haar partners: niet voor niets de belangrijkste pijler in de aanbesteding die Hubrecht uitschreef.  

Kwaliteit en ervaring basis voor vertrouwen
Eric Freund, hoofd facilitaire dienst van Hubrecht, verklaart: “Binnen de muren van het Hubrecht Instituut vindt hoogwaardig onderzoek plaats naar ontwikkelingsbiologie en stamcellen. De beste kwaliteit schoonmaak is vereist om allergieën, besmetting en infecties te voorkomen. Om die kwaliteit te borgen vinden wij het belangrijk samen te werken met een betrouwbare schoonmaakleverancier die zijn afspraken nakomt en bovendien voldoende inlevingsvermogen heeft om in te spelen op de dagelijkse praktijk.

Hago stelde zich bij het beantwoorden van de open vragen het beste als partner op en begreep de behoefte van het Hubrecht Instituut. Dat, en het feit dat Hago ervaring heeft in het schoonmaken van laboratoria, geeft ons het vertrouwen dat zij de partner zijn om de schoonmaak bij Hubrecht naar een hoger plan tillen.” 

Meebewegen en kritisch blijven
Manon Gaasbeek, regiodirecteur van Hago,  is verheugd over de samenwerking. “Het Hubrecht Instituut is een gerenommeerd onderzoeksinstituut. Schoonmaak levert hier een essentiële bijdrage aan het primaire proces. Goede schoonmaak is tenslotte een voorwaarde voor betrouwbare, heldere onderzoeksresultaten en het voorkomen van besmettingen. Onderscheidend en van grote waarde was ons plan van aanpak voor de kritische gebieden binnen het instituut, waar specifieke schoonmaakprotocollen gelden. Hierin konden we profiteren van onze ervaring binnen dergelijke omgevingen. Van groot belang is om de komende jaren mee te blijven bewegen met de organisatie en altijd kritisch te zijn naar onze processen, zodat we de schoonmaak naar het hoogste niveau tillen en op die manier echt waarde toevoegen.” 

 

Deel dit artikel

Ook interessant: