Hospitality basis voor contract Gemeente Rotterdam en CSU

Schoonmaakjournaal - Gemeente RotterdamGemeente Rotterdam heeft voor zeven jaar een contract gesloten met CSU. Vooral de visie van CSU op hospitality bleek van doorslaggevend belang.Het schoonmaakbedrijf gaat onder meer aan de slag in het stadhuis, De Rotterdam en het Timmerhuis. Naast kantoorpanden neemt CSU ook een groot aantal uitvoeringslocaties voor zijn rekening. Het contract omvat schoonmaakonderhoud, glasbewassing en sanitaire supplies.

Gemeente Rotterdam hechtte in de aanbesteding vooral waarde aan beleving. Zij vraagt om vriendelijke en betrokken schoonmaakmedewerkers, die weten wat er speelt binnen hun werkomgeving en steeds op zoek zijn naar nieuwe mogelijkheden om de belevingskwaliteit te verhogen. CSU’s ervaring in hospitality heeft het effectief kunnen vertalen. CSU zet negentien facility-hosts in.

De aanbesteding bestond uit twee percelen. Het eerste perceel omvat de schoonmaak, glasbewassing en levering van sanitaire artikelen voor kantoorpanden. Daaronder vallen ongeveer 30 locaties, waaronder prominente gebouwen als het stadhuis, De Rotterdam en het Timmerhuis. Bij het tweede perceel gaat het om dezelfde werkzaamheden voor de uitvoerende locaties, zoals brugwachterhuizen, milieuparken, meldkamers, gemalen.

Over CSU
CSU is vanuit 30 vestigingen landelijk actief in schoonmaak. De onderneming heeft hoofdvestigingen in Uden, Amsterdam, Apeldoorn, Eindhoven, Rijswijk en Rotterdam. CSU biedt werk aan 12.000 mensen en behoort tot de top 3 van schoonmaakbedrijven in Nederland. CSU is een familiebedrijf, waarin ook het management participeert. Het bedrijf is gecertificeerd met het OSB-Keurmerk en de CO2-prestatieladder. CSU is door Great Place to Work acht jaar op rij bekroond tot een van de beste werkgevers van Nederland. Het bedrijf ontving het predikaat Best Managed Company 2015. In datzelfde jaar won het de eerste Golden Service Innovatie Award. In 2016 werd CSU voor het derde jaar op rij gecertificeerd als Top Employer Nederland. CSU won in 2012 als eerste Nederlandse schoonmaakbedrijf de MVO-award en prolongeerde die titel met de winst van Golden Service MVO Award 2015.