10 maart 2015

Hommerson Schoonmaakbedrijf kiest voor duurzame en efficiënte reiniging met green care

Hommerson Schoonmaakbedrijf uit Arnhem gebruikt voortaan producten uit het green care PROFESSIONAL gamma van Werner & Mertz voor zijn professioneel schoonmaakonderhoud. De beslissing ligt volledig in lijn met het duurzaam milieuzorgsysteem dat het bedrijf voorstaat. 

Hommerson Schoonmaakbedrijf is een familiebedrijf opgericht in 1978 en telt inmiddels 150 medewerkers. Het cliënteel bestaat uit (productie)bedrijven, overheidsinstellingen, scholen, appartementencomplexen, winkelcentra, medische praktijken en andere gebouwen, voornamelijk in Gelderland. De zorg voor het milieu is een belangrijk aandachtspunt in de dagelijkse werking van Hommerson. Zo is de onderneming ISO 14001 gecertificeerd en erop gericht de belasting voor het milieu en de milieurisico’s te beperken. Het bedrijf hanteert voor zijn schoonmaakdiensten daarom een milieuzorgsysteem dat mens en omgeving ontziet. 

Absolute voorwaarde
De inzet van duurzame schoonmaakproducten is daarin een absolute voorwaarde”, zegt Nancy Hommerson, eigenaar van het schoonmaakbedrijf. Hommerson ging eind 2014 actief op zoek naar alternatief voor de reinigingsproducten die het tot dan toe gebruikte. In overleg met Avodesch startte Hommerson een testperiode. Avodesch is de specialistische vakgroothandel uit Nijmegen voor professionele schoonmaak- en hygiëneproducten. Avodesch gaat er prat op de vinger aan de pols te houden van de dynamiek (nieuwe inzichten, aangepaste wet- en regelgeving en innovatieve producten) die bij de schoonmaakbranche hoort. Zo werden de producten van green care PROFESSIONAL van Werner & Mertz gedurende twee maanden bij twee klanten van Hommerson, Museum Valkenhof in Nijmegen en Schouwburg Musis Sacrum in Arnhem, uitvoerig getest. 

Minstens zo efficiënt
We wisten dat Werner & Mertz resoluut voor duurzaamheid kiest in zijn bedrijfsactiviteiten en eindproducten. Maar uit de tests met green care PROFESSIONAL bleek ook dat deze producten minstens zo efficiënt zijn als de producten van traditionele niet-ecologische merken. Bovendien rapporteerden onze medewerkers die green care PROFESSIONAL testten dat ze, na enkele dagen green care te hebben gebruikt, geen last meer hadden van huidirritaties”, vertelt Nancy Hommerson. “Wij willen het gebruik van chemische schoonmaakproducten tot een minimum reduceren. Met de producten uit het green care PROFEESIONAL gamma van Werner & Mertz realiseren we deze ambitie in overeenstemming met onze visie.”  

Overdosering vermijden
Hommerson schakelt intussen stelselmatig over op de dagelijkse reinigers voor sanitair en interieur van green care PROFESSIONAL en zal op termijn ook de andere reinigingsmiddelen vervangen door producten van Werner & Mertz. Om overdosering te vermijden, adviseerde Werner & Mertz bij Hommerson bovendien doseersystemen: wandverdelers die op een eenvoudige, precieze en betrouwbare wijze geconcentreerde reinigingsproducten verdunt tijdens het navullen van flessen, emmers, wasbakken, etc.

Verder dan Ecolabel
De ontwikkeling van alle Werner & Mertz producten gaat zelfs verder dan de eisen van het Europese Ecolabel of het Cradle to Cradle certificaat. Werner & Mertz voert dan ook een consequent en succesvol beleid dat er op is gericht eco-effectieve en toch krachtige producten te ontwikkelen die over de ganse productketen aan de strengste milieunormen voldoen. De prestaties van onze producten, veilig voor mens en milieu, en de keuze die we maken om deze te vervaardigen van hernieuwbare grondstoffen met een uitstekende bio-afbreekbaarheid, overschrijden de marktstandaard. We helpen onze klanten met onze producten en duurzame serviceverlening de leefomgeving te verbeteren en zorg te dragen voor de toekomstige generaties”, besluit Eric Van Raemdonck, general manager van Werner & Mertz Professional Benelux.

Op de foto Nancy en Richard Hommersom en Jorn van Dijk (r) van Avodesch

 

Deel dit artikel

Ook interessant: