Han van Egdom over nieuw vakevenement POF: “Unieke combinatie van twee werelden”

Op dinsdag 24 en woensdag 25 april 2018 vindt in Hart van Holland in Nijkerk het nieuwe vakevenement POF – Platform Onderwijs & Facilitair – plaats, dat zich specifiek richt op de facilitaire kant van het onderwijs. Facilitair managers, ICT-coördinatoren, docenten, directieleden en bestuurders uit het gehele onderwijs kunnen hier terecht voor de nieuwste producten en diensten op het gebied van veiligheid en beveiliging, schoonmaak, inrichting, ICT en meer. Waarom (nog) een nieuw platform? Schoonmaakjournaal in gesprek met een van de initiatiefnemers,  Han van Egdom.

Er zijn inderdaad al verschillende, grote vakbeurzen – zoals Vakbeurs Facilitair en Interclean Amsterdam – die zich richten op het facilitaire segment, en een NOT die zich richt op de onderwijsmarkt. Wat wij vooral nog misten, was een unieke combinatie van die twee werelden”, legt Han van Egdom uit. “Eén plek waar facilitaire oplossingen – van schoonmaak tot ICT en van beveiliging tot meubilair – worden geboden, die volledig zijn afgestemd op de behoeftes van onderwijsinstellingen. Dat biedt het Platform Onderwijs & Facilitair.”

De markt miste deze combinatie ook, gezien het aantal positieve reacties vanuit zowel de vraag- als aanbodkant. Van Egdom: “We zijn ervan overtuigd dat we met POF een perfecte matchmaking gaan bieden tussen facility management en onderwijs. Ook het aantal bedrijven dat zich ondertussen aan POF heeft verbonden, bevestigt het ook. Met nog ruim twee maanden te gaan, is de beursvloer nagenoeg volgeboekt!”

Belang van schone en gezonde scholen
POF 2018 is gebaseerd op 8 belangrijke pijlers: Huisvesting, Inrichting, Schoonmaak, Catering, Schoolomgeving, Dienstverlening, ICT & Multimedia en Veiligheid & Beveiliging. Binnen deze deelgebieden zullen zo’n 60 exposanten hun nieuwste producten en diensten presenteren en in de verschillende theaters op de beursvloer kunnen de bezoekers terecht voor korte, interactieve workshops en presentaties. Ook op het gebied van schoonmaak en hygiëne.

Van Egdom: “Zo zal OSB – vanaf het eerste uur betrokken bij ons nieuwe evenement – ingaan op het belang van schone en gezonde scholen, welke aspecten het binnenklimaat van een school bepalen en welke rol een professioneel schoonmaakprogramma hierin heeft. Ook Hago is vertegenwoordigd en presenteert haar nieuwste producten en oplossingen specifiek voor onderwijsinstellingen.”

 Voor een overzicht van de exposanten: klikt u hier.

Meedoen? Bezoeken?
Voor wie interesse heeft om deel te nemen, er zijn nog enkele standlocaties beschikbaar. Ook in het kennisprogramma zijn nog enkele timeslots te boeken voor een korte workshop of presentatie (40 minuten per sessie). U kunt hiervoor contact opnemen via thierry@hetbeurskantoor.nl of tel. 06 51 47 97 96.

Wilt u de POF 2018 bezoeken? Meld u nu aan! Entree is dan gratis (aan de deur betaalt u € 50 p.p.) én u blijft op de hoogte van het laatste nieuws over de beurs, zodat u uw bezoek optimaal kunt voorbereiden. Meer informatie: www.pof-online.nl

Gerelateerd artikel: 24 en 25 april: POF nieuw vakevenement voor facility management in onderwijs