20 maart 2015

Hago en Yask Dag van de Vooruitgang: innoveren een kwestie van ‘stay hip’?

“Ben je desperately trying to stay hip”, vroeg Harm Edens, presentator van de Dag van de Vooruitgang, aan een van zijn tafelgasten van de paneldiscussie. Op de uitnodiging van Hago en Yask waren 200 relaties de Dag van de Vooruitgang binnengestapt: spring ‘out of the box’, beklim het podium van lef en bevlogenheid, en verbindt u. Tv-presentator Edens, bekend van onder meer Dit was het nieuws, stapte zelf de #dvdv15 binnen met de Smart Card, de nieuwe sensorisch uitgeruste werkwagen van Alpheios. Maar dat vooruitgaan ook om mensen draait, was de rode draad van een inspirerende middag op 19 maart in Studio A12.

Volle bak Dag van de Vooruitgang! @schoonmaken @YaskNL met gamechangers award. #benieuwd #yebego, twitterde een van de deelnemers aan de Dag van de Vooruitgang, die schoonmaakbedrijf Hago en Yask, specialist in facilitaire oplossingen, voor de derde keer organiseerden. De congreszaal ‘The Box’ van Studio A12 in Bunik zat vol met relaties, die met luisterden en meededen aan het ‘out of the box’ denken van inspirerende ondernemers, innovatieve leveranciers en waardevolle ketenpartners om facilitaire initiatieven tot grotere hoogte te brengen. Hago had daarvoor een afwisselend middagprogramma samengesteld met een paneldiscussie, twee plenaire sprekers, zes praktijkcases, en uiteraard volop mogelijkheden tot netwerken. Stuk voor stuk programma-onderdelen die inspireerden om tot het doel van de Dag van de Vooruitgang te kunnen komen: “We hopen dat u met minimaal één idee naar huis gaat, waarmee u de vooruitgang door vernieuwing en innovatie kunt realiseren”, aldus de flamboyante presentator Harm Edens.

Het grote voor ogen
“Koester het kleine, met steeds het grote voor ogen. Want alles wat groot is, begon ooit klein”, stelde Edens. We vissen nog enkele highlights uit de Dag, te beginnen met de paneldiscussie met gastheer Ruud Danklof, algemeen directeur van Hago, Bram Adema van CFP, John Dommelholt van Hospitality Consultants, Steph Feijen van Vebego, Eduard Schaepman van Tribes en Bart Voortman van Achmea. “Vijftig jaar geleden waren er kantoren zonder computers, over vijftig jaar zijn er wel computers maar geen kantoren”. “Vernieuwen is leren vanuit het verleden.” “Vooruitgaan doe je met elkaar” “Sociale innovatie is belangrijk”.

De twee keynotespeakers Paul Rulkens, high performance expert, en Marc Cornelisen, Poolreiziger en expeditieleider, maakten voor de congresgangers inzichtelijk hoe professionals zich moeten ontwikkelen in een veranderlijke en uitdagende omgeving  om tot toegevoegde waarde en resultaat te komen.Dag van de Vooruitgang - Djembe 9230

Out of the box
De geheimen van innoveren zitten volgens Rulkens in drie elementen. Productie voor perfectie: “Als een innovatie 80% klaar is, dan gewoon doen”. Met proactiviteit: “Door te geven, krijg je terug. En door kleine stapjes te zetten: “Verbeter 1% per dag en je bent na 70 dagen tweemaal zo goed”. Daarbij daagde Rulkens uit om ‘out of the box’ te denken. Hij zette de deelnemers met die opdracht concreet aan het werk, want hoe kun je je vastomlijnde kader doorbreken om te komen tot innovatie?

Aan de slag
In zes workshops stonden de meest innovatieve business cases en bewezen concepten uit de praktijk centraal. Geert John van der Bruggen van Astellas stelde hoe gebouwen en services voor je kunnen werken. Bij Menzis scoorde men dankzij de invoering van dagschoonmaak via Hago Next sinds jaren een voldoende op beleving onder gebouwgebruikers, wist Harry Mettinkhof. Terwijl Rob Hagenaars van Achmea hoge ogen in duurzaamheid gooide met zijn koffiebekerproject. André Salomonson en Patrick Bendermacher gingen in de parallelsessie in op integraal samenwerken, en Hester van Sprang van Saxion en William Tomà van Yask op de toegevoegde waarde van FM: de gezonde organisatie. Paneldiscussie-tafelgast Eduard Schaepman van Tribes was ook workshopleider: Inspiring Workplaces for the business nomads. En tot slot Sebastiaan van der Vinne van Leviy. Hij pakte de best pratice Vezet bij de kop en de inzet van innovatieve apps om de schoonmaak te regiseren en schoonmaker ontzorgen.

Volop in beweging
Met een flinke dosis decibellen aan tromgeroffel lokte Drum Café de deelnemers naar de centrale zaal voor het Slotakkoord. Tijdens een enthousiast en energieke les djembé werden de winnaars van de GameChangers Award ‘opgetrommeld’: @TribesPeople en Sebastiaan van der Vinne van @LeviyQM, gefeliciteerd!

Dat deze Dag van de Vooruitgang wederom zeer geslaagd was, mogen enkele Twitter-berichten bevestigen: #dvdv15 Van Harm Edens tot djembé: in Hago @Yask Dag vd Vooruitgang zat volop beweging om vooruit te kunnen en gaan. Leuke dag @schoonmaken #hago in Studio12 #bunnik rond thema innovatie en vernieuwing. Prima sprekers, volop ideeën!

 

Deel dit artikel

Ook interessant: