Haarlemmermeer en Kampen Schoonste Winkelgebieden 2016

gemeente-haarlemmermeer-schoonste-winkelgebied-2016Op het Landelijk Zwerfafvalcongres Het Rendement van Schoon in Media Plaza in Utrecht vond vandaag de bekendmaking plaats van Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2016. De gemeente Haarlemmermeer werd door Stichting Nederland Schoon bekroond tot de winnaar in de categorie Grote gemeenten en de gemeente Kampen in de categorie Middelgrote gemeenten. Tevens werd de Grootste Stijger 2016 bekendgemaakt: winkelgebied Stevensbloem in Leiden heeft ten opzichte van vorig jaar de grootste verbetering laten zien op de ranglijst van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing. Voor de verkiezing zijn afgelopen maanden 559 winkelgebieden onderzocht in 63 verschillende gemeenten.

Helene van Zutphen, directeur NederlandSchoon: “We zijn trots op de vierde editie van de Schoonste Winkelgebied Verkiezing! We merken dat elk jaar de aandacht voor deze verkiezing toeneemt. Ook het aantal deelnemende gemeenten is dit jaar aanzienlijk toegenomen van 36 gemeenten in 2015 naar 63 gemeenten in 2016.” Helene benadrukt het belang van zwerfafvalpreventie: “Als we het schoon houden, hoeven we het ook niet op te ruimen!”

Op de foto: Gemeente Haarlemmermeer winnaar Gemeente met de Schoonste Winkelgebieden 2016 met v.l.n.r. Wim Eweg (voorzitter Winkeliersvereniging), Marjolein Steffens (wethouder Haarlemmermeer) en Saskia Witteveen (medewerker gemeente Haarlemmermeer) | Fotograaf: Frank van der Burg

×