Groveko neemt Van Ginkel Schoonmaakshop over

Van Ginkel Schoonmaakshop, groothandel in facilitaire- en hygiëneconcepten is overgenomen door branchegenoot Groveko. Groveko breidde eerder uit door strategische overnames van Ewepo (in 2015) en Frag Holland (in 2016). Met de overname van Van Ginkel zorgt Groveko voor meer landelijke dekking en zet zij haar groeistrategie voort.

Directeur en eigenaar van Van Ginkel Schoonmaakshop, Jhon van Ginkel, wordt opgenomen in het managementteam van Groveko. Hij zal operationeel verantwoordelijk worden voor de zuidelijke regio en blijven opereren vanuit de vestiging van Van Ginkel in Westerhoven. Deze vestiging zal worden omgezet naar een zogenoemde ‘Service vestiging’ waar tevens een Pilotstore wordt gehuisvest met het service-concept van Groveko. Dit concept wil de organisatie uiteindelijk landelijk gaan uitrollen.

Meer landelijke dekking
“De toevoeging van deze vestiging in Westerhoven past strategisch goed in de doelstelling van Groveko en geeft direct invulling aan de ‘blinde vlek’ die zou ontstaan in de regio Brabant, na de sluiting van de Groveko-vestiging in Goirle per eind augustus 2018. Van Ginkel was al een sterke speler in deze regio en vanuit de vestiging in Westerhoven kan zowel Brabant als Limburg worden bediend. Groveko, met tevens vestigingen in Zwolle, Ede en Oss heeft daardoor van noord naar zuid een goede dekkingsgraad”, aldus Marcel van Amen, algemeen directeur Groveko.

Groeistrategie
Participatiemaatschappij MKB Fonds heeft een belang in Groveko. Samen met deze investeerder voert Groveko een groeistrategie uit waarbij zowel door autonome groei, als aanvullende overnames (ofwel ‘buy and build’ strategie), de ambitie kracht bij wordt gezet om door te groeien tot een van de meest toonaangevende schoonmaakgroothandels binnen de Benelux.

Over Groveko
Groveko is een schoonmaakgroothandel gericht op de Benelux. Zij heeft vestigingen in Zwolle, Ede , Oss en Westerhoven. Groveko levert schoonmaakmiddelen, -materialen en –machines aan de voedingsmiddelenindustrie, de medische- en farmaceutische sector, scholen, schoonmaakbedrijven, de automobielindustrie, horeca, de grafische sector, zorginstellingen en de wellness-sector.