Greenspeed behaalt golden level C2C

Greenspeed C2C overhandiging keurmerkGreenspeed heeft opnieuw een belangrijke mijlpaal bereikt door de Cradle to Cradle® (C2C) Gold-certficering te behalen voor de productlijnen voor keuken- en interieurreiniging. “Deze Gold-certificering is de beloning voor en bekroning op ons werk om innovatieve, krachtig reinigende én duurzame producten voor de wereldwijde schoonmaaksector te ontwikkelen”, reageert Michel de Bruin, CEO van Greenspeed, met trots.

Het unieke C2C-keurmerk wordt toegekend door het Cradle to Cradle Products Innovation Institute, een internationale, onafhankelijke non-profitorganisatie. De standaard voor C2C productcertificering is een kwaliteitsstandaard, die gericht is op continue verbetering. Producten die voldoen aan de criteria, worden beloond met een certificaat op een van de vijf niveaus: BASIC, BRONZE, SILVER, GOLD of PLATINUM. Het instituut staat onder leiding van een onafhankelijke raad van bestuur en heeft zijn hoofdkwartier in San Francisco, California.

Opnieuw erkenning
“Michel de Bruin: “Na de Nordic Swan Ecolabel-certificering voor onze microvezelmoppen en Handscrubby Flex in 2014 toont de toekenning van dit C2C-keurmerk opnieuw aan, dat Greenspeed op een duurzame en verantwoorde manier produceert. Zo produceren we onder meer met 100% groene energie, van zowel gas als elektriciteit, maar gaan we in het productieproces ook verantwoord om met water. Om het GOLD-level te kunnen behalen, dien je ook op een sociaal verantwoorde manier te ondernemen, qua productie en marketing & sales.”

Ecologische filosofie
De C2C Gold-certificering ligt ook geheel in lijn met de overname van Ecover Professional door Greenspeed, afgelopen december. De Bruin: “Ecover is pionier in de ontwikkeling van ecologische was- en reinigingsmiddelen. Het bijzondere is bovendien, dat de filosofie van Greenspeed en Ecover perfect op elkaar aansluit. Met het nieuwe Greenspeed beogen we dan ook om de ecologische filosofie verder en krachtiger uit te dragen. De C2C Gold-certificering is voor ons de ultieme bevestiging van onze missie.”

Uitreiking op INTERCLEAN
Op de tweede dag van ISSA/INTERCLEAN, op woensdag 11 mei om 15.00 uur in de RAI Amsterdam, worden de C2C-certificaten uitgereikt door de MVO-directeur van de ISSA/Interclean. U wordt van harte uitgenodigd bij deze overhandiging op de stand van Greenspeed, nummer 1.106, direct links in de Europahal.

 

 

×