Green Good Design Award 2018 voor Kärcher luchtreiniger en nat- en droogzuigers

De AFG 100 luchtreiniger en de nieuwe generatie nat- en droogzuigers van Kärcher kregen de Green Good Design Award 2018. De award erkent producten, diensten, programma’s, ideeën en concepten die bijdragen aan een gezonde, duurzame wereld.

De Good Design Award werd gelanceerd in 1950. Het is een gezamenlijk initiatief van het ‘European Centre for Architecture, Art and Urban Development’ en het ‘Chicago Athenaeum: Museum for Architecture and Design’. De “green” variant van de award heeft als doel een nieuwe manier van denken op vlak van design op gang te brengen. De focus ligt op topics als de reductie van giftige afvalstoffen en broeikasgassen, een verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen, de sensibilisatie op vlak van afvalpreventie en de bescherming van energiebronnen.

Luchtreiniger elimineert schadelijke stoffen
De AFG 100 van Kärcher zorgt doeltreffender en duurzamer voor een schone lucht in gesloten ruimtes dan systemen met een HEPA-filter. Door gebruik van een plasmagenerator worden deeltjes elektrostatisch geladen en volledig vernietigd. Het resultaat is echt gezonde en schone lucht, wat niet alleen mensen met allergieën of astma, maar iedereen vrijer laat ademen. Het slanke, cilindervormige apparaat wordt discreet in het interieur geplaatst. Intuïtieve bedieningsknoppen en infodisplay zijn makkelijk te gebruiken bovenaan de behuizing.

Nat- en droogzuiger met verbeterde filterreiniging
De nieuwe generatie nat- en droogzuigers van Kärcher garandeert schone lucht en een stofvrije werkomgeving. De toestellen zijn uitgerust met verbeterde automatische filterreiniging (Tact). De zuigkracht blijft ongewijzigd hoog, zelfs bij grote hoeveelheden fijn stof. De vlakke vouwfilter van de stofzuiger wordt automatisch gereinigd met behulp van omgekeerde luchtjets, zonder het werk te moeten onderbreken of opmerkelijk verlies aan zuigkracht. Goed nieuws voor de ecologische voetafdruk: in vergelijking met voorgaande modellen leveren deze toestellen meer zuigkracht bij hetzelfde energieverbruik en werken ze veel stiller.

Met de AFG 100 luchtreiniger en de nieuwe generatie nat- en droogzuigers draagt Kärcher bij aan een gezondere wereld.