14 juli 2015

Gortenmulder pakt wereldprimeur met Magni verreikers

T.C. Gortenmulder heeft de eerste Magni RTH 5.35 ter wereld in ontvangst genomen van Magni Dealer VGM uit Tilburg. De Magni RTH 5.35 draait samen met twee van de allereerste 30 meter Magni’s naar volle tevredenheid mee bij diverse projecten. Daarmee is Gortenmulder een Magni-gebruiker van het eerste uur. Met de introductie van de Magni RTH 5.35 met een maximale hefhoogte van bijna 35 meter, vestigde Magni wederom een nieuw record op het gebied van roterende verreikers.

Het familiebedijf T.C. Gortenmulder uit Mijdrecht wordt gerund door de vier broers Gortenmulder: Arjan, David, Marten en Theo. Het bedrijf bestaat meer dan 50 jaar. T.C. Gortenmulder verhuurt een breed pakket aan bouwmachines, zoals (roterende) verreikers, hoogwerkers en graafmachines. De verhuurmachines worden ook aangeboden met een ervaren en gediplomeerde machinist, waarmee T.C. Gortenmulder haar klanten voorziet van extra service. Het bedrijf beschikt over enkele Magni verreikers, waaronder de RTH 5.30 en RTH 5.35.

Echte aanwinst
Arjan Gortenmulder, in- en verkoper van machines, is tevens verreiker-machinist en is zeer content met de nieuwe roterende verreiker Magni RTH 5.35. “Dankzij de hefhoogte van bijna 35 meter en de reikwijdte van ruim 26 meter is deze verreiker een echte aanwinst in ons uitgebreide verhuurprogramma. De Magni verreikers worden veel ingezet bij werkzaamheden waar hoogte belangrijk is. Denk aan het wegzetten van bouwmateriaal op hoogte maar ook voor bouw- en renovatie werkzaamheden. Met het hefvermogen van 5 ton is dat voor deze Magni geen enkel probleem.

Compacte machines
Gortenmulder werkt dagelijks met de Magni machines en is zeer tevreden over de werking van deze machines. “De verreikers zijn zeer compact, ook wanneer afgestempeld. Daarnaast is de machine makkelijk te bedienen, werkt deze soepel en geeft de cabine, die nagenoeg geheel is vervaardigd uit glas, mij een goed zicht op de werkzaamheden.”

De Magni verreikers zijn uitgevoerd met een uitgebreid softwarepakket, die te bedienen is via een scroller en een ultra modern touchscreen (bekend uit de automotive branche). De lasttabellen zijn geïntegreerd in de software en eenvoudig te raadplegen. Gortenmulder: “De lasttabel reageert direct op de omstandigheden, hetgeen de stabiliteit van de machine gegarandeerd. Dankzij de integratie van de functies in het touch-screen worden schakelaars overbodig, waardoor de machine minder storingsgevoelig is.” Mocht er zich iets voordoen, dan weet men direct waar het probleem zit doordat alle hoofdcomponten via CAN–bus techniek verbonden zijn met het touch-screen. “Ik kan zelfs indien nodig op afstand worden geholpen”, aldus Gortenmulder.

VGM Tilburg en Collé
Magni Dealer VGM uit Tilburg voorziet T.C. Gortenmulder van advies en service. Daarbij wordt VGM Tilburg uitgebreid ondersteunt op het gebied van productdemonstraties, trainingen en acties door officieel Magni-importeur Collé Rental & Sales.

Deel dit artikel

Ook interessant: