17 december 2015

Glazenwasserij Van Elten pakt primeur in Sparta Banen Marsch

Glazenwasserij Van Elten heeft de primeur om als eerste bedrijf een van de deelnemers van het werkgelegenheidsproject Sparta Banen Marsch in dienst te nemen: Yvar Stok. Naar verwachting gaan meer bedrijven dit mooie voorbeeld volgen.

Van Elten is een glazenwasserij uit Rotterdam, die zich vooral gespecialiseerd heeft in de zakelijke markt. “We werken voor bedrijven, retailers, zorginstellingen en regionale overheden. We selecteren onze medewerkers met een scherp oog. Daarom is het extra mooi dat nu juist een deelnemer van de Sparta Banen Marsch is aangenomen”, legt directeur-eigenaar Karin van Elten uit.

Kansen
De Sparta Banen Marsch is een samenwerking tussen UWV, Werkgevers Servicepunt Rijnmond (WSPR) en stichting De Betrokken Spartaan. Zij hebben de handen ineen geslagen om de kansen op werk voor jonge werkzoekenden met een afstand tot de arbeidsmarkt te vergroten. Sparta Rotterdam wilde graag haar netwerk aan dit project koppelen. Het project moet uiteindelijk een positieve invloed hebben op de weg die werkzoekenden bewandelen naar een betaalde baan. Centraal binnen het project staat de ontwikkeling van talenten, werkervaring en opleidingen.

Van Elten: “Buiten het feit dat we naar de kwaliteit kijken, is een stukje goede sociale omgang ook een van de speerpunten van ons bedrijf. We proberen onze medewerkers ook te motiveren om zichzelf steeds verder te ontwikkelen door middel van aanvullende trainingen en cursussen.”

De smaak te pakken
Sparta Banen Marsch-deelnemer Yvar “Ik mocht meedraaien met de huidige werkzaamheden en had volgens hen al snel de smaak te pakken. Je bent continu bezig en het werk vind ik onwijs leuk! Ook merk je dat Glazenwasserij Van Elten een hecht bedrijf is, iets wat mij erg aanspreekt. Ik heb in verschillende sectoren gewerkt en hoop in de toekomst op een baan met mogelijkheden om door te groeien.’’

Glazenwasserij Van Elten heeft haar website vernieuwd? Neem gerust een kijkje.

Deel dit artikel

Ook interessant: