Geslaagde glazenwassers Fortron pakken primeur nieuwe SVS opleiding

Schoonmaakjournaal - Fortron - nieuwe SVS opleidingNegen glazenwassers van Fortron hebben het RAS-diploma voor de nieuwe Basisopleiding Glasbewassing en Gevelonderhoud behaald. De glazenwassers van Fortron waren de eerste cursisten, die aan deze nieuwe opleiding deelnamen. Brancheopleider SVS ontwikkelde en voerde de opleiding op; Fortron leverde een belangrijke bijdrage aan de totstandkoming van het opleidingsprogramma.

Petra Boonstra, directeur Fortron: “Het leveren van kwaliteit begint bij onze medewerkers. Kennis, houding en gedrag staan daarbij centraal. Daarom hebben wij met SVS de handen ineen geslagen, om onze medewerkers te ontwikkelen tot echte professionals. De door SVS en RAS ontwikkelde nieuwe Basisopleiding Glas- en Gevelonderhoud was hierbij het uitgangspunt. Dankzij de inzet van onze eigen opleidingsfunctionaris, konden we extra focus leggen op veiligheid, ergonomie en klantgerichtheid, volledig in lijn met de kernwaarden van ons bedrijf.” Fortron leverde een docent, alle benodigde goedgekeurde praktijkmaterialen en -middelen en droeg zorg voor een geschikte opleidingslocatie.

Veel praktijk
In drie dagen van zes uur werden de cursisten door de docenten Gerard de Man (SVS) en Gerrit Ottens (Fortron) opgeleid tot bekwame vakmannen en voorbereid op een anderhalf uur durend praktijkexamen van de RAS. Gerard de Man: “Voorafgaand aan de opleiding hebben we samen met Fortron de opleidingslocatie bezocht en een uitgebreide lijst met praktijkmaterialen en -middelen opgesteld. Het opleidingsprogramma kwam vlot tot stand: korte blokken theorie, maar vooral in de praktijk aan de slag”.

Klantgerichte houding
Met de komst van de Basisopleiding Glasbewassing en Gevelonderhoud verdwijnt de SVS Vakopleiding Glazenwasser. Charles Scholte, directeur SVS: “De Basisopleiding Glasbewassing en Gevelonderhoud is gebaseerd op de eind- en toets termen van de RAS. Ten opzichte van de SVS Vakopleiding Glazenwasser is de opleiding wat smaller. Tevens is er tijdens de opleiding en het RAS-examen meer aandacht voor de ontwikkeling van een klantgerichte houding van de glazenwasser. Specialistische onderdelen, zoals de rolsteiger en de zelfrijdende hoogwerker, zijn binnen de kwalificatiestructuur van de branche als aparte domeinen in een vervolgopleiding ondergebracht.”

Met autorijden
Cursist Dave Kuiper is enthousiast over de opleiding: “Glazenwassen is net autorijden: je leert het pas echt in de praktijk. Maar daar heb je wel een goede basis voor nodig. Deze opleiding zorgt daarvoor. Dankzij de combinatie van theorie en praktijk begrijp je ook waarom je dingen op een bepaalde manier moet doen, zodat je je lichaam niet onnodig belast. Ik ben er trots op dat ik mijn diploma heb behaald!” Nieuwe opleiding

De nieuwe SVS Basisopleiding Glasbewassing en Gevelonderhoud kenmerkt zich door: (1) start in kleine groepen mogelijk; (2) docent komt naar iedere geschikte leslocatie om les te geven; (3) klant kan zorgdragen voor geschikte locatie; (4) landelijke dekking met ervaren SVS docenten; (5) zes dagdelen van drie uur; (6) aansluitend RAS-examen; (7) ook mogelijk als open inschrijving.

Meer informatie: www@svs-opleidingen.nl