Gent wint wisseltrofee voor Properste Cel

Sien en team Properste Cel 2016In de Nieuwe Wandeling in Gent heeft Patrick op 22 april de prijs voor de Properste Cel van 2016 in ontvangst mogen nemen. De gevangenis richtte samen met schoonmaakbedrijf Care een wedstrijd in voor de Properste Cel. De gevangenen die deelnamen, volgden een 3-weekse opleiding van Sien de Clerck, onder meer bekend als tv-schoonmaakster.

Zelfredzaamheid staat centraal in de Nieuwe Wandeling. Alle gedetineerden maken zelf hun eigen cel schoon met bescheiden materiaal. De gemeenschappelijke ruimten worden dagelijks gepoetst door een groep van gevangenen met meer verantwoordelijke taken. Jaarlijks is er een grote schoonmaak voor de cellen en de gemeenschappelijke ruimten. Dit wordt ook door de gedetineerden zelf georganiseerd. Een propere cel is voor de gevangene zelf heel belangrijk, hier wordt de grootste tijd van de dag gespendeerd en moet hij of zij tot rust kunnen komen. De directie van de gevangenis en ook Care wil met dit project graag een steuntje in de rug bieden.

Volgens de directie van de Nieuwe Wandeling was het opmerkelijk hoe goed de samenwerking tussen personeel en gedetineerden verliep. De 25 gevangenen die de beste punten haalden, wonnen de wisselbeker de Properste Cel. Die prijs is goed voor onder meer 1 maand gratis tv-kijken. 

AVS Oost-Vlaamse Televisie maakte deze tv-opname. Ook Het Nieuwsblad deed verslag van deze opmerkelijke schoonmaakverkiezing.

 Bron en tekst: AVS Oost-Vlaamse Televisie