25 januari 2016

Gediplomeerde dames Zorggroep Maas & Waal zorgen voor ‘puik vloertje’

6 dames Zorgroep Maas&Waal in training vloeronderhoud linoleum. Ze beheersen het nu. Compliment dames!”, twitterde @CarlingOpl op 18 januari. Zorggroep Maas en Waal is een zorginstelling met diverse locaties in het land van Maas en Waal. En daar werken nu dus minstens zes gespecialiseerde schoonmaakvakprofs.

Gerard Spoor van Carling Opleidingen: “Zoals vaker het geval is, was ook hier dat de schoonmaak uitbesteed. Enige tijd geleden besloot Zorggroep Maas & Waal om de schoonmaak in eigen beheer te gaan doen. Alle schoonmaak,  dus ook het periodiek onderhoud aan de vloeren.”

Naar eer en geweten
Binnen Zorggroep Maas & Waal houdt een team van zes dames zich hier bezig met periodiek vloeronderhoud. “Ze deden dat naar eer en geweten zoals hen dat ooit verteld was”, blikt Spoor terug. “Op basis van de ervaringen tot nu toe is toch besloten om deze groep eens goed te laten trainen. Die training mochten wij verzorgen.”

In deze training vloeronderhoud linoleum leerde de groep om het periodiek onderhoud aan linoleum vloeren professionele wijze uit te voeren. Dat betekent de tussenbeurten, het sprayen en opblokken, alswel de eindbeurt, het strippen en conserveren. “Na twee dagen van intensief leren en oefenen zijn ze er klaar voor”, concludeert Spoor.

Puik vloertjeZorggroep Maas en Waal - vloeronderhoud
Zoals u op de foto (puik vloertje na conserveren ) kunt zien, zijn de dames nu in staat om dit werk professioneel uit te voeren en dus ook de resultaten te behalen die men ervan mag verwachten. Ook het sprayen kwam theoretisch en praktisch uitgebreid tijdens de opleiding van Carling aan de orde. Spoor: “Nu ervaring opdoen en routine krijgen in dit werk. Voorlopig blijven we ze natuurlijk nog begeleiden als ze dit werk nu gaan uitvoeren. We laten ze uiteraard niet in het diepe vallen.”

Spoor tot slot: “Leuk detail is dat we in deze training meestal mannen als deelnemers heeft. Vaak wordt dit werk door kerels, de specialisten in een schoonmaakbedrijf, uitgevoerd. Bij Zorggroep Maas & Waal zijn het allemaal dames. Ze zijn misschien fysiek niet zo sterk, maar ze zijn zeker net zo precies of nog preciezer in het werk! Dat werkt in het voordeel van alle partijen.”

 

Deel dit artikel

Ook interessant: