23 december 2015

FNV Schoonmaak: wethouder Drechtsteden breekt belofte over kerstontslag schoonmakers

FNV Schoonmaak vindt dat wethouder van de Drechtsteden, Henk Mirck, ter verantwoording moet worden geroepen. De wethouder beloofde vorige week woensdag naar een oplossing te zoeken voor de 50 schoonmakers uit de Drechtsteden, die aan de vooravond van kerst dreigen te worden ontslagen. Sindsdien weigert Mirck echter om met de schoonmakers in gesprek te gaan.

Bestuurder Herrie Hoogenboom van FNV Schoonmaak: “In het bijzijn van de schoonmakers en de pers heeft wethouder Mirck vorige week woensdag toegezegd om met FNV, CNV, schoonmaakbedrijf GOM, werkgeversvereniging OSB en de voorzitter van de Codecommissie Verantwoord Marktgedrag in de Schoonmaakbranche te praten over een oplossing. Helaas blijken zijn woorden en handdruk niets waard te zijn, want Mirck houdt de boot af en weigert verder met ons in overleg te gaan. Een hard gelag voor de schoonmakers die met een rotgevoel de kerst in gaan.”

Kom belofte na!
Hoogenboom wil dat de politieke fracties van de Drechtsteden Mirck ter verantwoording roepen. “Ze moeten eisen dat de wethouder met ons in overleg treedt om gezamenlijk tot een oplossing te komen. Dat is hij de schoonmakers verschuldigd.”

Werkverdringing
De vijftig schoonmakers van de gemeentelijke panden van de Drechtsteden kregen twee weken geleden te horen dat ze per 24 december niet meer naar hun werk hoeven te komen, omdat de gemeente de schoonmaak per 1 januari 2016 wil laten uitvoeren door SW’ers. De schoonmakers zijn niet tegen mensen met een SW-achtergrond. Sterker nog, daar werken zij al mee samen. De extra handen zijn zeer welkom gezien de werkdruk en daarnaast zouden vrijvallende banen geleidelijk kunnen worden opgevuld door collega’s met een SW-achtergrond.

Deel dit artikel

Ook interessant: