FlowYo wint 7e EW | Saxion Ondernemers Award

EW - uitreiking Award door Eric WentinkDe zevende editie van de EW|Saxion Ondernemers Award is dit jaar gewonnen door FlowYo van Roy Rusticus. Op 9 juni vond in de Bergkerk in Deventer de uitreiking plaats, onder begeleiding van dagvoorzitter Chazia Mourali. Tijdens de eindstrijd is uit zes finalisten een winnaar gekozen, die de jury overtuigde van zijn ondernemerschap. FlowYo wint een startkapitaal van € 5.000,- en een jaar lang begeleiding door professionals op het gebied van ondernemen, aangeboden door EW Facility Services.

Sinds 2010 organiseert EW Facility Services in samenwerking met Saxion de EW|Saxion Ondernemers Award. Tijdens deze jaarlijkse competitie voor Saxion-studenten wordt gestreden om de titel ‘Beste studentondernemer’. Dit jaar schreef een recordaantal van 92 studenten en jonge ondernemers zich in. Winnaar Roy Rusticus wist de achtkoppige jury te overtuigen van zijn veelbelovende business concept FlowYo: een heerlijke en feestelijke beleving! FlowYo is een nieuw foodconcept dat inspeelt op de vraag naar gezond, biologisch en maatschappelijk verantwoord voedsel.

Vanuit passie
Roy: “Vanuit mijn passie en ondernemersdrift ben ik FlowYo gestart. Na een marktonderzoek met mijn foodconcept bij twee festivals bleek de vraag groot. Ik kies hierbij bewust voor de sport- en evenementenbranche, omdat ik hier een ware beleving kan bieden.” Bas Cornelissen, Algemeen Directeur van EW Facility Services vult aan: “Met behulp van deze wedstrijd willen we ondernemerschap onder studenten stimuleren en belonen en stellen we jonge (student)ondernemers in staat hun droom waar te maken. Als ondernemer heb je een droom, passie en flink wat doorzettingsvermogen nodig, ik kijk ernaar uit om Roy hier het aankomende jaar in te ondersteunen en begeleiden.”

De jury
Eric Wentink, oprichter en eigenaar van EW Facility Services, is juryvoorzitter en tevens initiatiefnemer van de award. Vanuit Cire Facility Group geeft de oud-Saxion student strategisch leiding aan negen bedrijven, waarvan EW Facility Services de grootste is. Hij voert inmiddels vijf jaar achtereen met dit bedrijf de Saxion Ondernemers Top 50 aan.

De jury beoordeelde de kandidaten in drie rondes: tijdens workshops, een tweedaagse bootcamp en de finale die bestaat uit een presentatiedag en de finale-avond. Eric Wentink over FlowYo: “FlowYo heeft gewonnen, omdat de jury en ik denken dat er heel veel potentie in het product zit. Het product kan Nederland en wellicht ook andere landen veroveren.

Enactus Saxion Social EnterpriZe
Voor het tweede jaar op rij werd ook de Enactus Saxion Social EnterpriZe uitgereikt. Deze prijs is bedoeld voor de deelnemer met het meest sociale ondernemersidee. Dat wil zeggen dat het bedrijf zich naast financiële ook op sociale en/of ecologische winst richt. Winnares is Jolien Roesthuis met Old to Gold. Met Old to Gold wil Jolien van oud textiel weer iets waardevols maken. Eerlijke en duurzame producten, gemaakt van kledingstukken die een herinnering bevatten. Deze worden geproduceerd in samenwerking met mensen die een eerlijke kans verdienen. Zij wint € 2.500,-, aangeboden door Rabobank Enschede-Haaksbergen. Jolien: “Ik ben super trots met de winst en blij dat ik nu verder kan investeren in mijn bedrijf!

Saxion en ondernemerschap
In 2010 is Saxion gestart met het meten van studentondernemerschap. Iedere student wordt bij inschrijving gevraagd naar zijn/haar intentie tot het opzetten van een eigen bedrijf. Op dit moment zijn er rond 750 studenten die al een eigen bedrijf zijn gestart. De EW|Saxion Ondernemers Award stimuleert en levert een prachtige bijdrage aan de waardering voor het ondernemerschap van deze studenten. Bas Cornelissen over ondernemerschap: “Het is goed om te zien dat steeds meer studenten kiezen voor ondernemerschap. Vanuit deze nieuwe generatie ontstaan verfrissende ideeën, ideeën die soms hele markten beïnvloeden. Bij EW Facility Services stimuleren we het denken buiten bestaande paden en veel van onze nieuwe initiatieven toetsen we dan ook met onze jonge management trainees. Het begeleiden van de winnaars van de EW|Saxion Ondernemers Award doe ik nu al zes jaar met veel plezier. Hun vernieuwende inzichten inspireren mij. En als het kan, vertaal ik deze zelf weer door naar kansen voor onze eigen organisatie.”

Op de groepsfoto van links naar rechts: Chazia Mourali, Roy Rusticus (winnaar 2016, FlowYo), Eric Wentink (juryvoorzitter en oprichter EW Facility Services) en Silke van der Velde (winnaares 2015).

Fotograaf: Jaro van Meerten

Premium

Schoonmaken na lockdown: hygiënisch veilig is het nieuwe schoon

Hygiëne, veiligheid, vertrouwen: opnieuw ‘zoomt’ Vileda Professional via een kort, krachtig en waardevol webinar...