Facilicom Group benoemt Maartje Bouvy tot CFO

Facilicom Group, maakt bekend dat per 17 september 2018 mevrouw T.C.L.A. Bouvy – van Boxtel wordt benoemd tot Chief Financial Officer (CFO). Zij is de opvolger van de heer J. Lensveld die, na een periode van 20 jaar CFO te zijn geweest, de organisatie zal verlaten.

Maartje Bouvy (46) studeerde Business aan de Nyenrode University en vervolgens Economie en Rechten aan de Vrije Universiteit. Tevens rondde zij de studie Executive Master Finance & Control succesvol af aan de Erasmus Universiteit. Zij startte haar loopbaan bij Unilever, waar zij verschillende financiële functies bekleedde. Daarna was zij als CFO werkzaam bij Royal Haskoning, bij NetCo (onderdeel van KPN) en de laatste vier jaar bij Rituals Cosmetics Enterprise.

Een uitstekend opvolger
Hans Gennissen, bestuursvoorzitter van Facilicom Group, over deze benoeming: “Maartje Bouvy is een uitstekende opvolger van Jan Lensveld die, in de 20 jaar dat hij als CFO verantwoordelijk was, een grote groei en professionalisering van Facilicom mede mogelijk heeft gemaakt. Jan heeft te kennen gegeven vervroegd met pensioen te gaan. Die wens respecteren wij uiteraard.”

Goed verbindingen leggen
Geert van de Laar, CEO van Facilicom Group: “Ik kijk uit naar de komst van Maartje als nieuwe CFO binnen ons Concerndirectieteam en als lid van het Algemeen Bestuur. Naast de ‘traditionele’ CFO taken wordt Maartje ook verantwoordelijk voor IT, waar de komende jaren nog grote uitdagingen liggen. In de gesprekken die wij tot nu toe gevoerd hebben zie ik een sterke drive bij Maartje om Finance en IT naar een volgend level te brengen en tegelijkertijd zie ik een innemend persoon die goed de verbinding zal weten te leggen.”

Maartje Bouvy over deze stap in haar carrière: “Van Home en Personal Care bij Rituals nu naar Care for People bij Facilicom. Een mooi en gezond familiebedrijf met trotse medewerkers waar ik graag voor en mee kom werken.”

Over Facilicom
Facilicom Group is als grote, van origine Nederlandse facilitaire totaaldienstverlener actief in vestigingen in Nederland, België, Verenigd Koninkrijk en Ierland. Facilicom biedt werkgelegenheid aan ruim 32.000 medewerkers. Facilicom is onder meer actief in de branches schoonhouden, beveiliging, (bedrijfs)catering, facilitair management, bouw en installatie en horecadiensten. Het bedrijf levert voor steeds meer opdrachtgevers combinaties van diensten, gebundeld in een geïntegreerd pakket. Sinds 2014 is Facilicom Group ook actief in het zorgdomein. Door de latere internationalisering heeft het bedrijf inmiddels gekozen voor de naam Facilicom Group. Sinds de oprichting in 1966 is het hoofdkantoor gevestigd in Schiedam.