18 juni 2015

EW’ers: van klusser tot filmster

Maar liefst 250 vrijwillige klussers van jubilerend facilitair dienstverlener EW Facility Services gingen op 13 juni de uitdaging aan om het hele buitenterrein van het Bio Vakantieoord in Arnhem een make-over te geven.

Met man en macht ging iedereen vol enthousiasme aan de slag. Speeltoestellen werden geschuurd, takkenwallen gesnoeid, paden geharkt, stenen en pallets afgevoerd en muren geschilderd. Als klap op de vuurpijl vormden de klussers als volleerde filmsterren samen de letters Bio voor de nieuwe promotiefilm ten bate van het vakantiepark. De ‘flashmob‘ werd vanaf grote hoogte opgenomen door een drone en directeur Frans Wientjes van Stichting Bio trad op als regisseur van het spektakel. 

Filmgeschiedenis
Monic Opveld, die voor Stichting Bio fondsen werft, bereidde de flashmob met drone voor als een leuke geste naar de filmgeschiedenis. Zo’n 25 jaar geleden hing filmregisseur Ate de Jong (Een vlucht regenwulpen, Het Bombardement) met een legerhelikopter boven het vakantiepark om mooie beelden te maken voor een commercial ten bate van Bio. Wie denkt dat er straks in de bioscopen weer collectebussen rammelen na elke commercial voor Bio, heeft het mis. De bioscoopbezoekers krijgen anno 2015 de oproep om per sms te doneren. EW klussers_collage

Klusmarathon
EW Facility Services bestaat dit jaar 25 jaar en adopteerde daarom aan het begin van 2015 Bio Vakantieoord als goed doel, om iets terug te doen voor de maatschappij. Het bedrijf zet zich een jaar lang in met vrijwilligers om een oud paviljoen op het terrein van het vakantiepark eigenhandig om te bouwen tot twee moderne vakantiebungalows voor kinderen en hun familie. Bijdragen aan een omgeving waarin iedereen zich vrij en op zijn gemak voelt, dat is waar het de jubilaris om gaat. 

Stichting Bio Kinderrevalidatie
Stichting Bio Kinderrevalidatie streeft ernaar om de beperking van kinderen met een handicap zo onbelangrijk mogelijk te maken. In het Bio Vakantieoord kunnen gezinnen met kinderen met een complexe handicap onbezorgd vakantie vieren. Op het park bevindt zich de Manege in ’t BioBos die volledig is ingericht voor recreatief en therapeutisch paardrijden voor gehandicapten. Het Bio Research Center for Children van de stichting heeft als doel de levensomstandigheden van kinderen met een handicap te verbeteren.

 

Deel dit artikel

Ook interessant: