EW pakt primeur in SVS in-company leidinggevendenopleiding

schoonmaakjournaal-ew-opleidingsgroep-november-2016EW Facility Services en SVS-Opleidingen hebben de bestaande samenwerking geïntensiveerd. De vernieuwde Basisopleiding Direct Leidinggevenden + Module Ziekteverzuim maken deel uit van een nieuwe samenwerkingsovereenkomst voor de komende jaren.

Binnen de dienstverlening van EW Facility Services vervullen de leidinggevenden op locatie een zeer belangrijke spilfunctie. Zij bezitten in hoge mate hospitality-ervaring en zijn nauw betrokken bij opdrachtgevers. Daarnaast staan zij dagelijks in direct contact met schoonmakers, klanten en gebruikers van objecten.

Het verschil maken
Birgit Jilesen, manager Business School en Kwaliteit bij EW Facility Services: “Onze leidinggevenden op locatie maken het uiteindelijke verschil en zijn de succesfactor in aansturing en coaching van onze medewerkers. Om deze rol binnen onze organisatie goed uit te kunnen voeren, is het van essentieel belang dat zij beschikken over goede communicatieve vaardigheden. In de Basisopleiding Direct Leidinggevenden wordt daarom veel aandacht besteed aan de ontwikkeling van sociale vaardigheden en een open communicatie en leren zij extra vaardigheden om medewerkers op een coachende wijze te kunnen begeleiden.”

Unieke aanpak
EW Facility Services en SVS hebben een unieke aanpak ontwikkeld voor het geven van deze opleiding, met name de aanpak voor de invulling van de Module Ziekteverzuim is vernieuwend. Jilesen legt uit: “Een eigen trainer van EW Facility Services, onze Manager Verzuim Support, verzorgt de ‘harde kant’ kant van de opleiding. Denk aan wet- en regelgeving en ons verzuimbeleid. En er is een SVS-trainer die de ‘zachte kant’ op zich neemt, zoals bijvoorbeeld de gespreksvoering.” Deze combinatie heeft geresulteerd in een uiterst succesvolle werkwijze.

EW Facility Services is het eerste bedrijf dat, in samenwerking met SVS, in-company is gestart met deze nieuwe opleiding. Alle opleidingsmaterialen zijn ontwikkeld in huisstijl van EW Facility Services, zijn van de hoge vertrouwde SVS kwaliteit en voldoen uiteraard aan de RAS eind- en toetstermen.

 

 

×