16 juli 2015

EW Facility Services en Jeugdsportfonds: sportkans voor ieder kind

Elk kind moet kunnen sporten. Niet alleen omdat het leuk is, maar vooral ook omdat een kind zich door sport sociaal, fysiek en mentaal ontwikkelt. Helaas is sporten bij een sportvereniging niet voor alle kinderen vanzelfsprekend, omdat er bijvoorbeeld onvoldoende financiële middelen zijn voor de contributie en sportattributen. EW Facility Services wil de kinderen van haar medewerkers de kans geven om te sporten via het Jeugdsportfonds en is daarom een unieke samenwerking met deze organisatie aangegaan. 

Deze samenwerking houdt in dat EW Facility Services als eerste bedrijf in Nederland voor kinderen van haar medewerkers als intermediair optreedt. Het Jeugdsportfonds werkt met professionals als intermediairs, zij zijn bij het kind betrokken zoals de leerkracht, jeugdhulpverlener, sportbuurtcoach, huisarts of maatschappelijk werker. De medewerkers van EW Facility Services kunnen vanuit hun professie nu ook als intermediair optreden en aanvragen voor de kinderen doen. Op 15 juli startte een pilot voor alle medewerkers in Amsterdam.

Social Responsability
Social Responsibility gaat voor EW Facility Services verder dan maatschappelijk verantwoord ondernemen met focus op milieubewust werken en andere direct aan het bedrijfsproces gelieerde initiatieven. Voor de multi-service dienstverlener is het juist gericht op wat zij kan doen om de gehele sociale maatschappij vooruit te helpen. Naast dat sporten goed is voor de vitaliteit, het zelfvertrouwen, de eigenwaarde en vriendschappen met andere kinderen, helpt sporten in clubverband ook mee aan betere schoolprestaties en kansen op een goede toekomst. Kansen die EW Facility Services ook aan kinderen van haar medewerkers wil bieden.

Meer kinderen helpen
Het Jeugdsportfonds is bewezen succesvol en biedt op dit moment ondersteuning aan meer dan 38.000 kinderen in de leeftijd van 4 tot 18 jaar, die om financiële reden geen lid kunnen worden van een sportvereniging. Toch zijn er nog veel kinderen uit de doelgroep die bereikt kunnen worden. EW Facility Services heeft als doel een belangrijke bijdrage te leveren aan het streven van het Jeugdsportfonds om meer kinderen te kunnen bereiken.

Deel dit artikel

Ook interessant: