Ergonomisch keurmerk voor Unger vloerreinigingssysteem erGO! clean

Een onderscheiding voor UNGER. Het gebruiksvriendelijke erGO! clean reinigingssysteem voor vloeren ontving het AGR-keurmerk na intensieve testen door artsen en therapeuten. Het UNGER product is speciaal ontwikkeld om schoonmaakpersoneel te beschermen tegen beroepsgerelateerde gezondheidsproblemen. 40% van alle medewerkers in de schoonmaaksector hebben rug- en de nekklachten. Dat kan leiden tot ziekteverzuim, wat een behoorlijke kostenpost is voor het bedrijf. Met het erGO! clean reinigingssysteem voor vloeren kan het ziekteverzuim worden gereduceerd.

Enkele van de meest voorkomende redenen voor afwezigheid in de schoonmaaksector zijn rug- en nekklachten*. De oorzaak: een verkeerde houding, veel bukken en zware voorwerpen optillen en dragen, zoals emmers water. Bij de reinigingsproducten van UNGER is veel aandacht besteed aan ergonomie, waardoor deze gezondheidsproblemen worden voorkomen – zoals bij het erGO! clean reinigingssysteem voor vloeren.

Eerste en enige product
Als eerste en enige product uit de categorie vloerreiniging is de erGO! clean met S-telescoopsteel onderscheiden en heeft het product het keurmerk gekregen van de vereniging Aktion Gesunder Rücken (AGR).

Commissieleden
Een interdisciplinaire commissie bestaande uit artsen, therapeuten en deskundigen op het gebied van preventieve maatregelen ter voorkoming van werkgerelateerde gezondheidsproblemen testte de erGO! clean S-telescoopsteel grondig door middel van een theoretische en praktische onderzoeksmethode. Het resultaat: in vergelijking met andere merken bracht het UNGER product het er uitstekend vanaf en werd het als enige onderscheiden.
Uniek
Door de S-vorm van de steel en de draaibare handvatten kan de gebruiker gemakkelijk en op een ergonomisch verantwoorde wijze werken en wordt de lichamelijke inspanning verminderd. Met een minimale belasting van schouders, armen en polsen kan zo de achtvormige beweging die noodzakelijk is voor een effectieve reiniging worden uitgevoerd. Bij vergelijkbare producten van andere merken is dat niet het geval.

Bij het werken met de erGO! clean S-telescoopsteel wordt ook de rug ontlast, omdat de steel in hoogte kan worden versteld zodat men met een rechte rug de erGO kan bedienen. Omdat er in de erGO! clean S-telescoopsteel een geïntegreerde afneembare tank voor reinigingsmiddel zit, is er geen extra emmer nodig waardoor er niet meer steeds hoeft te worden gebukt en zware voorwerpen hoeven te worden opgetild en gedragen. Met de geïntegreerde doseringshendel van het puls-straalsysteem kan het reinigingsmiddel gemakkelijk worden aangebracht.

Door het ergonomische werken met de erGO! clean S-telescoopsteel kunnen werkgerelateerde gezondheidsproblemen worden voorkomen. Dat wordt een steeds belangrijker thema. Het betaalt zich terug om op dit vlak te investeren in de gezondheid van medewerkers, omdat het ziekteverzuim van het personeel tot een minimum wordt beperkt en de kosten worden gereduceerd.

*Bron: www.aponet.de Rückenschmerzen verursachen 25 Millionen Fehltage (15-03-2017)

Over UNGER
UNGER is een toonaangevende fabrikant van hoogwaardige reinigingsproducten in de professionele reinigingsmarkt. Het assortiment omvat naast producten voor een efficiënte, zuivere en veilige glasreiniging, ook innovatieve gereedschappen voor onderhouds- en vloerreiniging. De topkwaliteit van de UNGER-producten komt voort uit een succesverhaal van meer dan 50 jaar binnen de professionele glasreiniging. Met een wereldwijde distributie in meer dan 80 landen en een zeer moderne vestiging in Solingen, Duitsland bovenop de hoofdzetel in Connecticut (USA) wordt de snelgroeiende business globaal gestimuleerd.