Eenvoudiger schoonmaken met green-Effective TRAINING APP

Tana-Chemie/Werner & Mertz PROFESSIONAL rekent op het succes van digitaal leren en zorgt voor de veiligheid van de gebruiker met een leuke app. Bij productprestatie klinken de woorden veilig, schoon en snel in de schoonmaakindustrie als muziek in de oren, maar welke bij de prestatie van de werknemers? Tijdens Interclean 2018 in Amsterdam stelden tana-Chemie en Werner & Mertz PROFESSIONAL een nieuw ontwikkelde app voor, die gebaseerd is op de QR-codes die vorig jaar werden ingevoerd. “We beschouwen de green-Effective TRAINING APP als een soort platform voor zelfsturing tijdens de dagelijkse activiteiten,” zegt Frank Vancraeyveld, managing director van Werner & Mertz PROFESSIONAL.

De green-Effective TRAINING APP kan gratis worden geïnstalleerd en is geschikt voor offline gebruik. Dat laatste is noodzakelijk voor dagelijkse situaties, waarin schoonmaakpersoneel zich op ondergrondse verdiepingen bevindt en toegang moet hebben tot documenten en instructies. Voor eigenaars van gebouwen is de app een verwerkingstool, die geïntegreerd kan worden in een kwaliteitsmanagementsysteem.

Per sectorsegment
In de app zijn producten gesorteerd per sectorsegment (openbare gebouwen of hotels) in plaats van per toepassingszone (oppervlakteschoonmaak), zoals dat het geval is op de website www.wmprof.de. De tegels leiden de gebruiker direct naar de juiste ruimte, zoals vochtige ruimtes of keuken, waar dan de geschikte producten worden voorgesteld. Alle relevante documenten, inclusief veiligheidsinformatiebladen en technische informatie over duurzaamheid, kunnen gedownload worden.

Trainingsvideo’s en QR-codes
In hoogkwalitatieve trainingsvideo’s toont men het product en de servicevereisten voor de betreffende kamer. Er wordt bijvoorbeeld uitgelegd hoe een product correct moet worden gedoseerd, welke speciale veiligheidsmaatregelen men voor een product in acht moet nemen en hoe men ideaal zijn tijd kan indelen tijdens het schoonmaken. Andersom kan de gebruiker met de geïntegreerde QR-scanner de QR-code op de productfles scannen, waarna hij direct wordt doorgestuurd naar de trainingsvideo’s en documenten op de website. De QR-codescanner kan ook gebruikt worden voor andere QR-codes, zoals de werkinstructies van het bedrijf zelf.

Gebruikt en begrepen
“Werknemers die actief zijn in de schoonmaak van gebouwen zullen dankzij de green-Effective TRAINING APP nog efficiënter en flexibeler kunnen werken,” zegt Vancraeyveld. Zijn lijfspreuk is: “Een schoonmaakproduct wil niet alleen gebruikt worden, het wil ook begrepen worden.”

Gratis beschikbaar
De green-Effective TRAINING APP van Werner & Mertz is gratis beschikbaar voor download in de Google Playstore (voor Android) of in de App Store (voor iOS).

Over Werner & Mertz
Werner & Mertz Professional is een pionier op het vlak van integraal duurzame, kwalitatieve reinigings- en schoonmaakproducten voor de professionele institutionele en industriële sector. tana PROFESSIONAL en green care PROFESSIONAL zijn de twee voornaamste merken in Europa. De groep bestaat al meer dan 140 jaar en opereert volgens de principes van een milieuvriendelijke en duurzame zakelijke aanpak. Ze ziet duurzaamheid niet als een tijdelijke trend, maar als een traditie binnen de onderneming die op dagelijkse basis toegepast wordt.