12 januari 2016

Dirksen fuseert met Facility Trade Group

Facility Trade Group, moedermaatschappij van Blue Wave in Zutphen en ASP Cleaning Products in Zoetermeer, neemt een belang van 100% in het Almelose Dirksen, waarmee Dirksen zich aansluit bij de groep per 1 januari 2016. Alex Postma, directeur-eigenaar van Dirksen, wordt hierbij mede-aandeelhouder van Facility Trade Group en treedt toe tot het bestuur. Dirksen behoudt haar eigen naam en er vinden geen wijzigingen plaats in de dagelijkse leiding.

Het fundament van de strategische fusie is het complementair assortiment van Dirksen aan Blue Wave en ASP Cleaning Products, alsook de gezamenlijke overtuiging dat ondernemerschap en efficiëntie succesfactoren zijn voor groei. Op diverse gebieden zien de nieuwe zusterbedrijven voordelen voor hun opdrachtgevers. Door schaalvergroting en krachtenbundeling ontstaat efficiency op het gebied van inkoop en logistiek. Daarnaast verwacht men een verbetering van de dienstverlening door uitbreiding van het assortiment en verbreding van regionale aanwezigheid.

Naast synergie-voordelen ziet Dirksen als belangrijke voordeel van de fusie de mogelijkheid om zich aan te sluiten bij een landelijke speler met een sterke back-office en tegelijkertijd toch haar regionale aanwezigheid en identiteit te behouden. Facility Trade Group ziet in Dirksen met name een aantrekkelijke partner vanwege haar geografische ligging en bewezen lokale functie naast haar expertise in Bedrijfskleding en Reinigingsmachines op landelijk niveau.

Over Facility Trade Group
Met de fusie werken er circa 65 mensen bij Blue Wave, ASP Cleaning en Dirksen. De totale omzet van de groep van onafhankelijke en specialistische totaalleveranciers van reinigingssystemen, hygiëneconcepten en hotel supplies, bedraagt ruim € 21 miljoen. Het is de doelstelling van Facility Trade Group om de beste integrale-oplossingen voor opdrachtgevers en eindgebruikers te bieden. Zij gelooft hierbij enerzijds in een klantspecifieke benadering, waarin expertise en persoonlijk contact centraal staat en anderzijds in innovatieve ICT-toepassingen, die waarde toevoegen aan het facilitaire proces, zoals ‘pay per user’ en ‘activity based pricing’. Facility Trade Group speelt hiermee in op de groeiende behoefte aan kennis van het management in de facilitymarkt op uitvoeringsniveau (systemen en producten) en op informatieniveau (innovaties, management analyses en integraal ketenbeheer).

Meer informatie: www.bluewave.nl, www.aspcp.nl. en www.dirksenbv.nl

 

 

Deel dit artikel

Ook interessant: