17 maart 2015

Diplomering 24 Asito schoonmaakkrachten bij ROC van Twente

Vierentwintig schoonmaakkrachten van Asito hebben gisterenavond hun AKA (arbeidsmarkt gekwalificeerd assistent) diploma gekregen uit handen hun docent en directeur van Educatie van het ROC van Twente Marian Kroeze-Aveskamp.

Jasmijn Vaanholt, personeelsmanager Asito Oost: “Wij hebben onze medewerkers deze opleiding aangeboden om hen een stap verder te helpen in hun werk bij Asito en in de maatschappij. In de opleiding zit daarom niet alleen een schoonmaakcomponent, maar is er ook veel aandacht voor algemene vaardigheden zoals taal en wiskunde. Het is schitterend om te zien hoe onze medewerkers opbloeien tijdens en na deze opleiding. Voor velen is het lang geleden dat ze in de schoolbanken hebben gezeten. Het is daarom lang niet altijd gemakkelijk voor hen. Naast hun reguliere werk moesten ze elke week een avond naar school. En dan is er nog het huiswerk. Maar ik hoor alleen maar positieve reacties van mijn collega’s.”

Annette Pen is een van de 24 gediplomeerden en werkt voor Asito bij de ZiekenhuisGroep Twente in Hengelo. “Ook ik ben heel positief. Het was inderdaad een tijdje geleden dat ik naar school ben geweest, dus dan moet je er even inkomen. We hadden een geweldige groep. We hebben niet alleen veel geleerd, maar ook veel gelachen. En er zijn onderling veel verbindingen gelegd. Ik ben vast van plan om verder te gaan leren. Ik ga de  vervolgopleiding  doen, die duurt ook een jaar.”

Deel dit artikel

Ook interessant: