5 januari 2016

De Ridder (Bunzl) wint Europese aanbesteding politie

De politie heeft de Europese aanbesteding voor kleding, hygiëneartikelen, overnachtings- en beschermingsproducten per december 2015 gegund aan De Ridder. Hiermee is de samenwerking tussen De Ridder en de politie verder voortgezet.

De Ridder voorziet door het winnen van de aanbesteding 20 cellencomplexen van onder meer disposable kleding, matrassen, suïcidale beschermkleding, dekens, tandenborstels en zeep. Naast het bestaande pakket aan ArrestantenVerzorgingsArtikelen (AVA) blijft De Ridder ook bovenstaande artikelen aan de politie leveren. “Met een gedegen tenderteam hebben we een compleet en passend aanbod kunnen doen”, laat general manager van De Ridder, Hans Baars, weten.

De markt van ingeslotenen vraagt om flexibiliteit, innovativiteit en een specialistische benadering. “We houden de ontwikkelingen nauwlettend in de gaten en zorgen ervoor dat de politie beschikt over de juiste producten op het juiste moment”, aldus Baars. Door het continueren van de samenwerking blijven diverse contracten gebundeld bij één leverancier. Hiermee neemt het aantal vervoersbewegingen af en is het MVO-voordeel voor de politie groot.

Over De Ridder
De Ridder is leverancier van non-foodproducten bedoeld voor gebruik in de markt van ingeslotenen. Denk hierbij aan arrestanten, gevangenen, asielzoekers en psychiatrische patiënten, die verblijven in een detentieomgeving. De Ridder maakt deel uit van Bunzl, wereldwijd marktleider in de distributie van disposables, hygiëneproducten en verpakkingen.

Deel dit artikel

Ook interessant: