10 maart 2015

De Praktijkgroep en SVS vergroten baankansen voor jongeren

Dé Praktijkgroep en SVS vergroten samen de baankansen van jongeren zonder startkwalificatie en relevante werkervaring. Dit doen de partijen door middel van een diploma Basisopleiding Schoonmaken en baanbegeleiding. 

Voor Wajongeren, leerlingen in het praktijkonderwijs, voortgezet speciaal onderwijs, voortijdig schoolverlaters en jongeren in justitiële jeugdinrichtingen liggen veel kansen in de schoonmaakbranche. Edwin van Hemert, national account manager new business bij SVS: “Een vakdiploma van SVS helpt deze jongeren een flink eind op weg. In samenwerking met UWV, gemeenten en werkgevers zal Dé Praktijkgroep de jongeren naar een duurzame en betaalde baan in de schoonmaak begeleiden.

Leren door doen
Dé Praktijkgroep heeft bijna 20 jaar ervaring in het opleiden en trainen van mensen voor alle branches op elk niveau. Roland Loos, projectmanager bij Dé Praktijkgroep: “Daarnaast zijn wij specialisten in het begeleiden van jongeren en volwassenen van leren naar werk en van werk naar werk. Wij richten ons op het competentiegericht leren, maar wel altijd in de context van het beroep: leren door doen. Wij werken graag samen met partners zoals SVS!”

Deel dit artikel

Ook interessant: