De Klop Groep behaalt ISO 9001 en 14001: ‘’Een bekroning op ons werk’’

EBN Certification ISO 9001 14001De betrouwbaarheid en kwaliteit van een modern facilitaire dienstverlener zijn uitermate belangrijk. De Klop Groep is daarom trots op het glansrijk behalen van de  ISO 9001 en ISO 14001 certificaten per 21 maart 2017. “Het behalen van deze certificaten is een bekroning op ons werk’’,  aldus de KAM-coördinator Daphne Veraar van De Klop Groep.

Het ISO 9001-certificaat staat voor de uitvoering van een correct kwaliteitsmanagementsysteem door organisaties. ISO 9001 kan worden gebruikt om te beoordelen of de organisatie in staat is om te voldoen aan de eisen van klanten, de op het product of de dienst van toepassing zijnde wet- en regelgeving en de eisen van de organisatie zelf. ISO 9001 wordt ook wel als volgt versimpeld weergegeven: zeg wat je doet, doe wat je zegt en bewijs het.

Het ISO 14001-certificaat staat voor de internationale norm met eisen voor een milieumanagementsysteem. Met behulp van een milieumanagementsysteem volgens de ISO 14001-norm kunnen de milieurisico’s van de bedrijfsvoering beheerst en indien mogelijk verbeterd worden. De basis voor het milieumanagementsysteem is de ‘plan-do-check-act’ cyclus (PDCA).

ISO 14001 stelt vier eisen aan de resultaten van het managementsysteem: (1) PLAN: kijk naar huidige werkzaamheden en ontwerp een plan voor de verbetering van deze werkzaamheden. Stel voor deze verbetering doelstellingen vast. (2) DO: voer de geplande verbetering uit in een gecontroleerde proefopstelling. (3) CHECK: meet het resultaat van de verbetering en vergelijk deze met de oorspronkelijke situatie en toets deze aan de vastgestelde doelstellingen. (4) ACT: bijstellen aan de hand van de gevonden resultaten bij CHECK.

Enorm trots
“Het gaat hierbij voornamelijk om de mogelijkheden van een organisatie om invloed op het milieu uit te oefenen vanuit een ‘levenscyclus’ perspectief. Dat wil zeggen dat ook de mogelijke milieuaspecten bij leveranciers en bij afnemers binnen het milieumanagementsysteem vallen. We zijn een jong en dynamisch team, gedreven en continue bezig met het innoveren en verbeteren van onze  processen. We zijn daarom ook enorm trots op het behalen van de ISO certificaten.”

Over De Klop Groep
De Klop Groep is een familiebedrijf met meer dan 45 jaar ervaring in het schoonmaken en houden van grote en kleine kantoren, representatieve showrooms, unieke productielocaties, hotellerie-congrescentra, appartementencomplexen en cleanrooms. Allen met hun bijzondere regels en eisen voor hygiëne. Wij zijn uitgegroeid tot een modern, gespecialiseerde facilitaire dienstverlener met 300 medewerkers en zijn actief voor opdrachtgever met een regionaal karakter of een landelijke spreiding.

 

×