Dag van de Schoonmaker: “Positieve dag voor onze mensen en branche”

De Dag van de Schoonmaker 2016Met zoveel mooie momenten en blije gezichten, maar ook met zo veel aandacht op social en online media, radio, tv en in dagbladen is De Dag van de Schoonmaker eindelijk op landelijk niveau gekomen. Want dat is wat de initiatiefnemers, HECTAS Facility Services en de Hago-bedrijven, beoogden: een grootse, landelijke dag met positieve aandacht voor alle schoonmaakmedewerkers in Nederland. En dat grootse zat ‘m ook in de getallen, want bijna zestig bedrijven met samen meer dan 50.000 medewerkers sloten zich aan bij De Dag van de Schoonmaker.

Greg Klaver van HECTAS Facility Services: “De Dag van de Schoonmaker is belangrijk voor ons om onze vakmensen te bedanken en een podium te geven dat zij verdienen, maar ook om iedereen om ons heen bewust te maken hoe belangrijk de schoonmaakmedewerkers zijn voor een schone werk- en leefomgeving. In een markt waar zij steeds vaker op de achtergrond belanden, halen wij ze weer naar voren en zetten hen in de spotlights. Wij zeggen niet voor niets, Met HECTAS meer Mens!”

Kracht van de branche
“Op 15 juni voelde je de saamhorigheid en kracht van onze branche, maar ook het enthousiasme onder de mensen die een presentje ontvingen, in het zonnetje werden gezet of samen van een kop koffie met een Brabantse moorkop genoten”, blikt Margot van Leijen van Hago Zorg terug. Ze vervolgt: “De Facebook-pagina van De Dag van de Schoonmaker liep vol met leuke en blije berichten. We bereikten alleen daarmee al 35.000 mensen. Wat ons ook heeft geraakt, zijn de wensen van bedrijven die zelf geen schoonmakers in dienst hebben maar hen wel op social media als LinkedIn en Twitter of anderszins hun waardering toonden.”

Op herhaling
Wat de initiatiefnemers betreft, gaat De Dag van de Schoonmaker op herhaling: “Uiteraard op 15 juni, want die dag is de Internationale Dag van de Schoonmaker, ooit ingezet voor betere arbeidsvoorwaarden. In 2017 creëren we op feestelijke wijze opnieuw een podium voor onze schoonmakers. Dat dit jaar 50.000 mensen op ons podium stonden en in het zonnetje zijn gezet, was top, maar volgend jaar willen we nóg meer mensen laten blijken dat zíj het verschil maken!”, aldus Klaver en Van Leijen.

Aanmelden voor 2017 kan al
Schoonmaakbedrijven kunnen zich reeds aanmelden om deel te nemen aan De Dag van de Schoonmaker 2017. Op de website www.dedagvandeschoonmaker.nl staat alle benodigde informatie over deelname en hoe bedrijven hun medewerkers in de schijnwerpers kunnen zetten.

Over De Dag van de Schoonmaker
Dag in dag uit staan schoonmakers klaar om een bijdrage te leveren aan een schone omgeving voor iedereen. Op De Dag van de Schoonmaker, op 15 juni, zetten deelnemende bedrijven hun schoonmakers (extra) in het zonnetje. Dit kan op verschillende manieren, zoals een compliment geven, een moment stilstaan bij het werk of het geven van een presentje. Op de website www.dedagvandeschoonmaker.nl kunt u zien welke bedrijven hebben deelgenomen aan de 2016-editie en welke media aandacht schonken aan deze ‘nieuwe’ landelijke themadag. Via onze Facebook-pagina www.facebook.com/dedagvandeschoonmaker kunt u ons volgen en op de hoogte blijven.