23 april 2015

CSU pilot met HelloFysio: gratis fysiotherapie voor medewerkers

CSU start een pilot met HelloFysio onder 2200 medewerkers voor het bieden van gratis fysiotherapie. HelloFysio biedt eenvoudig thuis of op het werk behandelingen via webcam, telefoon en internet. Na visueel contact met een eigen therapeut stelt deze een persoonlijk behandelplan met bijbehorende oefeningen op. CSU is het eerste Nederlandse bedrijf in de schoonmaakbranche dat deze methode aan haar medewerkers aanbiedt en de kosten vergoedt. 

Jeroen Heijmans, beleidsadviseur P&O bij CSU: “Het voornaamste doel is het duurzaam inzetbaar houden van onze medewerkers. Fysieke klachten veroorzaken een groot deel van het verzuim. Maar fysiotherapie is voor veel van onze mensen te duur. Met HelloFysio faciliteren we als werkgever daarom onze medewerkers op een laagdrempelige manier. Door telefonisch en online contact met fysiotherapeuten gebeurt dit kostenefficiënt en toegankelijk. HelloFysio monitort preventief de lichamelijke gezondheid vóórdat uitval dreigt. Door contact te leggen met HelloFysio krijgen deelnemers advies, oefeningen, tips en trucs die ervoor zorgen dat klachten verminderen en minder snel uitlopen op verzuim.” Sandy van Beuzekom, algemeen manager bij HelloFysio: “De samenwerking van HelloFysio en CSU is uniek. CSU is in haar branche de eerste die voor deze vorm van fysiotherapie kiest. Fysieke klachten van medewerkers vormen voor CSU een concrete uitdaging. We zijn blij dat we een passende oplossing kunnen bieden.”

Schoonmaakbedrijf CSU stuurt sterk op duurzame inzetbaarheid van mensen. Dat is vertaald in drie aspecten: vitaliteit & gezondheid, leren & ontwikkelen en loopbaan & mobiliteit. Voor al deze aspecten ontwikkelt CSU speciale initiatieven, zoals de in 2014 geintroduceerde Budgetcoach voor medewerkers met financiële problemen en PSION voor psychische interventies. De samenwerking HelloFysio sluit hierop aan. Afhankelijk van de ervaringen vanuit deze pilot, wordt bepaald of het landelijk wordt ingezet.

Op de foto Jeroen Heijmans (beleidsadviseur P&O bij CSU) en Sandy van Beuzekom (manager HelloFysio)

Deel dit artikel

Ook interessant: