1 april 2015

Concertgebouw Brugge kiest voor green care C2C reinigingsproducten

Het Concertgebouw Brugge schakelt helemaal over op het gebruik van Cradle to Cradle reinigingsproducten van eco-pionier Werner & Mertz Professional. Het Concertgebouw wilde een beperkt aantal producten met een maximale efficiëntie voor de schoonmaak van zijn gebouwen. De keuze viel op drie Cradle to Cradle gecertificeerde producten van Werner & Mertz. 

Het Concertgebouw hanteert ecologie en duurzaamheid als belangrijke parameters in de exploitatie van zijn gebouwen. Een eco-team heeft als opdracht om alle medewerkers hiervoor actief te sensibiliseren en lanceert daarom talrijke participatieve projecten die dit ‘groen’ bewustzijn top of mind houden.

Zo gebruikt het Concertgebouw onder meer duurzame LED-verlichting, wordt afval gesorteerd en vooral ook voorkomen (zoals het gebruik van kraantjeswater in plaats van flessenwater) en maakt het enkel gebruik van 100% groene energie. Bovendien wordt het hele gebouw met de meest groene producten op de markt gepoetst.

Kleine ingrepen groot verschil
Veel kleine ingrepen maken een groot verschil. Dit ecologisch ondernemen manifesteert zich op alle niveaus en op diverse domeinen. Bij elke aankoop werken we uitsluitend met milieuvriendelijke producten. Voor onze reinigingsproducten zijn we, via onze leverancier Salubris, reeds jaar en dag klant van Werner & Mertz Professional. We werkten al geruime tijd met de producten uit het green care PROFESSIONAL gamma, net omdat deze ecologisch zijn, maar bovendien ook zuinig in gebruik én uiterst efficiënt”, vertelt Wim Neels, coördinator exploitatie & techniek bij het Concertgebouw. 

Duurzaam, volledig en efficiënt
Een bezoek aan de Interclean-vakbeurs in Amsterdam vorig jaar mei waar de green care PROFESSIONAL Cradle to Cradle producten van Werner & Mertz aan het grote publiek werden voorgesteld, overtuigde het Concertgebouw om voortaan met deze producten te reinigen. Met succes. Wim Neels: “Naast het feit dat dit integraal duurzame schoonmaakmiddelen zijn, die over de hele waardeketen voldoen aan de strengste milieunormen, leveren de green care PROFESSIONAL Cradle to Cradle producten immers uitstekende prestaties.”

We wilden bovendien naar een beperkt aantal producten met een maximaal rendement. Die vonden we in de Cradle to Cradle gecertificeerde green care PROFESSIONAL GLASS cleaner, TANET SR15 en SANET perfect”, vult Wim Neels aan.

Assortiment voor groeiend aantal organisaties
Eric Van Raemdonck, general manager van Werner & Mertz Professional in de Benelux, licht toe: “green care PROFESSIONAL GLASS cleaner verwijdert krachtig vuil en vettige neerslag van alle glas- en spiegeloppervlakken, TANET SR15 is een neutrale allesreiniger om alle waterbestendige oppervlakken schoon te maken en SANET Perfect is een uiterst efficiënte sanitaire reiniger en ontkalkende reiniger. Samen kunnen deze drie producten probleemloos de reiniging van het Concertgebouw Brugge de baas.”

Eric Van Raemdonck besluit: “Ons aanbod is afgestemd op een groeiend aantal organisaties en ondernemingen die duurzaam ondernemen waarachtig in de praktijk willen omzetten, ook in de minder opvallende aspecten van de bedrijfsvoering zoals de schoonmaak van de eigen infrastructuur. Het doet ons dan ook veel plezier dat Concertgebouw Brugge, dat duurzaamheid hoog in het vaandel draagt, heel doelbewust kiest voor een selectie van onze green care PROFESSIONAL Cradle to Cradle® producten.

Deel dit artikel

Ook interessant: