11 september 2015

Nieuwe opleider: Clear4Clean

Schoonmaakondersteuner Clear4Clean uit Dordrecht heeft haar dienstenpakket uitgebreid met basis- en bedrijfstrainingen. Vanaf 1 augustus kunnen vier opleidingen worden gevolgd, namelijk de Basistraining Schoonmaak, Taaltraining Schoonmaak, en de twee maattrainingen Training en begeleiding medewerker/middenkader, en de unieke training: Nee is ook een antwoord. 

“Als schoonmaakondersteuner werkt Clear4Clean samen met verschillende schoonmaakbedrijven en opdrachtgevers. We kregen vaak het verzoek om de basistraining schoonmaak te verzorgen. Met die verzoeken zijn we aan de slag gegaan en na een ruime voorbereiding hebben we een trainingsprogramma samengesteld, dat aansluit op de schoonmaak- en glazenwasserscao qua basistraining schoonmaak en taal. Daarnaast bieden we twee verschillende maat-bedrijfstrainingen”, zet Edgar van Engelen, directeur-eigenaar van Clear4Clean, uiteen.

Clear4Clean-trainingen op een rij
Basistraining Schoonmaak is een praktijktraining met mondelinge theorie. Schoonmakers worden voorbereid op het RAS-examen Basis Schoonmaak. Taaltraining Schoonmaak beoogt medewerkers met een taalachterstand en voor een schoonmaakbedrijf werken de Nederlandse taal eigen te maken om vervolgens de Basistraining Schoonmaak te kunnen volgen. Clear4Clean werkt voor deze training samen met een gespecialiseerd taaltrainingsbureau.

Training en begeleiding medewerker/middenkader op maat is bedoeld voor de medewerker waarover u tevreden bent, maar een aantal vaardigheden mist die van hem of haar worden verlangt om de dienstverlening te optimaliseren. De maatwerktraining wordt gebaseerd op een door Clear4Clean en het schoonmaakbedrijf gemaakte inventarisatie van de vaardigheden van de medewerker(s). Daaruit vloeit een een plan van aanpak, waarna een vakkundige de training een-op-een begeleidt.

NEE is ook een antwoord is een training voor het middenkader van schoonmaakbedrijven. Deze training is een praktische training waarin het middenkader leert om signalen van klanten op te vangen en te vertalen naar een proactieve dienstverlening naar de klant. Goed luisteren, veranderingen onderkennen, contractbeheersing en upselling zijn enkele aspecten uit de training Nee is ook een antwoord.

Bij de bedrijfstrainingen van Clear4Clean wordt gekeken naar de opdrachtgever, de gebruikte materialen, de bedrijfscultuur en belangrijkste aandachtspunten. Van Engelen tot slot: “De uitbreiding van het dienstpakket met bedrijfstrainingen is voor Clear4Clean een logische stap als schoonmaakondersteuner. Het is dus mogelijk voor een schoonmaakbedrijf een totaalpakket bij ons af te nemen: van kwaliteitsmetingen tot het zichtbaar maken van knelpunten, van het geven van groepstrainingen tot het individueel begeleiden van medewerkers. Met 25 jaar branche-ervaring kan men een praktische aanpak verwachten: voorbeelden uit de praktijk, kennis uit de praktijk en spreken met dezelfde taal uit de praktijk.”

Meer informatie: http://clear4clean.nl/trainingen.html

Deel dit artikel

Ook interessant: