10 december 2015

CBS: omzet schoonmaak groeit wederom in 3e kwartaal 2015

Voor het vierde kwartaal op rij is de omzet van de schoonmaakbranche gegroeid. De Nederlandse economie groeide in het derde kwartaal met 1,9% ten opzichte van een jaar eerder. De zakelijke en IT-dienstverleners droegen nadrukkelijk bij aan deze groei van de economie. Dit meldt CBS in haar Kwartaalmonitor Zakelijke Dienstverlening.

Bij de schoonmaakbedrijven is de omzetgroei stabiel gebleven met een groei van 5,0% in het derde kwartaal. Hiermee stijgt de omzet nu voor het vierde kwartaal op rij. De branche doet het met een gemiddelde groei van 5,2% in de eerste drie kwartalen van 2015 aanzienlijk beter dan in de eerste drie kwartalen van 2014.

Minder faillissementen
In het derde kwartaal is het aantal faillissementen in de schoonmaaksector gedaald van 9 in het tweede  kwartaal naar 8 in het derde kwartaal. Dit is het laagst gemeten aantal in de afgelopen jaren.

Ondernemers neutraal gestemd
Zowel voor het economisch klimaat als voor de omzet worden per saldo, net als voor het derde kwartaal, nauwelijks veranderingen verwacht voor het vierde kwartaal. Per saldo verwacht ongeveer 5% van de ondernemers een toename van de verkoopprijzen. Schoonmaakbedrijven zullen het naar verwachting in het vierde kwartaal met iets minder personeel doen dan in het derde kwartaal.

Voor het hele document Kwartaalmonitor Zakelijke Dienstverlening klikt u op deze link naar CBS.

 

Deel dit artikel

Ook interessant: