3 februari 2016

Care en De Nieuwe Wandeling organiseren Properste Cel 2016

Care nv schoonmaakbedrijf, een familiale dienstverlener, gespecialiseerd in schoonmaak voor en door mensen, en de Gentse gevangenis De Nieuwe Wandeling organiseren een wedstrijd rond De Properste Cel van 2016. Sien en Maria, twee schoonmaakspecialisten en BV’s uit het VTM-programma Schoon en Meedogenloos, gaan daarvoor Gentse gevangenen opleiden, coachen en stimuleren om hun cellen proper te houden. Eind maart volgt de verkiezing.

De Nieuwe Wandeling in Gent is een gevangenis met ongeveer 60 vrouwen en ongeveer 250 mannen in detentie. Er heerst een gesloten regime. Om de gevangenen te begeleiden tijdens hun detentie en op hun re-integratie in de maatschappij voor te bereiden, wordt samengewerkt met organisaties van buiten de gevangenis.

Zelfredzaamheid staat centraal in de Nieuwe Wandeling. Alle gedetineerden maken zelf hun eigen cel schoon met bescheiden materiaal. De gemeenschappelijke ruimten worden dagelijks gepoetst door een groep van gevangenen met meer verantwoordelijke taken. Jaarlijks is er een grote schoonmaak voor de cellen en de gemeenschappelijke ruimten. Dit wordt ook door de gedetineerden zelf georganiseerd. Een propere cel is voor de gevangene zelf heel belangrijk, hier wordt de grootste tijd van de dag gespendeerd en moet hij of zij tot rust kunnen komen. De directie van de gevangenis en ook Care wil met dit project graag een steuntje in de rug bieden.

Deel dit artikel

Ook interessant: