3 juni 2015

BOMA wint met Ecover Professional Vlaamse overheidsopdracht

Al minstens 38 zorg- en welzijnsvoorzieningen in Vlaanderen stapten in het Caritas dossier en worden vanaf nu schoongemaakt met de duurzame schoonmaakproducten van Ecover Professional. Deze overheidsopdracht werd opgesteld door SAK vzw (samenaankoop Caritas). SAK vzw verleent ondersteunende diensten aan de voorzieningen aangesloten bij Zorgnet Vlaanderen of het Vlaams Welzijnsverbond. Dit betreft voorzieningen voor ouderenzorg, ondersteuning van personen met een handicap, algemene en psychiatrische ziekenhuizen, kinderopvang en bijzondere jeugdzorg.

SAK vzw richtte zijn overheidsopdracht voor schoonmaakproducten specifiek op Cradle to Cradle gecertificeerde producten. Cradle to Cradle CertifiedTM is een keurmerk dat alleen wordt toegekend aan producten, die veilig worden geacht voor zowel milieu als mens en die bovendien zijn gecreëerd via duurzame productieprocessen. Alle aangesloten instellingen kunnen vrij instappen in dit dossier. Tot hiertoe zijn er 38 instellingen over heel Vlaanderen ingeschreven, maar er zullen nog andere volgen in de loop van het jaar.

Distributeur BOMA kreeg de overheidsopdracht gegund voor hun indiening met de Ecover Professional Cradle to Cradle CertifiedTM GOLD producten. “In het kader van maatschappelijk verantwoord ondernemen wil SAK vzw voorzieningen ondersteunen in hun keuze voor milieuvriendelijke onderhoudsproducten”; stelt SAK vzw. BOMA zal vanaf nu, dankzij zijn efficiënte logistiek, de organisaties over heel Vlaanderen en Brussel voorzien van Ecover Professional schoonmaakproducten.

Over BOMA
Al meer dan 40 jaar ontwikkelt en verdeelt BOMA professionele schoonmaakmaterialen, -producten en –machines met veel toegevoegde waarde voor bedrijven en instellingen in de Benelux en in Frankrijk. BOMA koppelt duurzame schoonmaakconcepten aan een efficiënte logistiek, nuttige e-tools, een dienst na verkoop en een erkend opleidingscenter.
Meer informatie: www.boma.eu

Over Ecover Professional
Ecover is een van de grootste producenten van ecologische was- en reinigingsmiddelen in Europa. Ecover heeft zijn hoofdvestiging in Malle en de producten zijn beschikbaar in meer dan 40 landen. Met meer dan 35 jaar ervaring in onderzoek en ontwikkeling, produceert Ecover was- en reinigingsmiddelen op basis van plantaardige grondstoffen en mineralen, die de beste resultaten leveren aan een eerlijke prijs. Naast het consumentengamma biedt Ecover ook professionele schoonmaakproducten aan, die voldoen aan de uitdagingen van de industriële en professionele omgeving. In april 2013 lanceerde Ecover Professional als eerste Cradle to Cradle CertifiedTM producten. Het is een belangrijk certificaat voor Ecover omdat dit keurmerk stilstaat bij de gezondheid van de mensen die deze producten gebruiken alsook voor de mensen die er indirect mee in contact komen.
Meer informatie: www.ecover.com of www.ecover-professional.com

Deel dit artikel

Ook interessant: