20 maart 2017

BOMA neemt Franse schoonmaakgroothandel Alpes’Hy over

BOMA, marktleider in de Benelux, heeft Alpes’Hy overgenomen, een Franse schoonmaakgroothandel met vestigingen in Valence en Toulon. De BOMA-groep  breidt hiermee uit met 11 medewerkers.

Al meer dan 40 jaar ontwikkelt en verdeelt BOMA professionele schoonmaakoplossingen met veel toegevoegde waarde. BOMA stelt nu 185 medewerkers, te werk in vier landen en realiseerde een omzetcijfer van € 55 miljoen in 2016. BOMA koppelt functionele schoonmaakconcepten aan een efficiënte logistiek, een compleet aanbod van 4500 voorraadartikelen en handige e-tools die de klant toelaten te focussen op zijn kerntaken en zijn ecologische voetafdruk te verkleinen.

Alpes’Hy stelt innovatieve oplossingen voor aan schoonmaakprofessionals. Het bedrijf telt grote Franse schoonmaakbedrijven onder haar cliënteel en is actief in heel Frankrijk. Vernieuwende schoonmaakmachines als de I-mop en de Orbot zijn voorbeelden van innovaties die dit familiebedrijf met veel passie introduceerde in Frankrijk.

Schaalvergroting
“In juli 2014 openden we onze eerste Franse vestiging in Rijsel. De overname van Alpes’Hy kadert in onze strategie om onze aanwezigheid in Frankrijk stap voor stap te vergroten. Deze deal zorgt ervoor dat we onze klanten nog beter zullen kunnen bijstaan op hun werkterrein. We vonden bij de Alpes’Hy-medewerkers bovendien dezelfde passie voor schoonmaak terug die we ook kennen bij onze Bomito’s”, geeft Luc Bresseleers, CEO van de BOMA-groep, aan.

Familiewaarden
“Ik ben zeer verheugd voor onze medewerkers en voor onze klanten dat Alpes’Hy nu deel uitmaakt van BOMA”, voegt Alexander Barbeyrac eraan toe. “Ons mooi familieverhaal zal hiermee verder gezet worden maar nu als onderdeel van een grotere groep die dezelfde waarden deelt. We zijn nu in staat ons dienstenaanbod te verruimen en onze klanten een breder productaanbod voor te stellen.”

Op Europropre beurs
“De integratie zal vlot verlopen, want we hebben de gewoonte al om samen te werken dankzij de contacten die we eerder deelden als verdeler van de I-mop”, vervolledigt Olivier Scolan, directeur van BOMA Frankrijk.We nodigen trouwens iedereen uit om onze nieuwigheden en ons uitgebreid team te begroeten op de Europropre-beurs in Parijs.”

Deel dit artikel

Ook interessant: